- Bewaar

- Bewaar
Cannelloni met broccoli-basilicumricotta
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino - Castellani Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en hou er enkele opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep uit de kookpot en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Kook de broccoliroosjes en -blokjes 4 min. onafgedekt in hetzelfde water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout.
-
Meng intussen de broccoli en de erwten onder de ricotta en kruid met het fijngesnipperde basilicum, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over een ovenschaal. Vul de cannelloni met de groentericotta en leg in de ovenschaal (laat er een beetje plaats tussen). Verdeel daarover de rest van de tomatensaus, de geraspte mozzarella en de halve kerstomaten met de snijkant naar boven. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en zet nog 10 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes. Serveer met een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino - Castellani Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in blokjes.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en hou er enkele opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep uit de kookpot en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Kook de broccoliroosjes en -blokjes 4 min. onafgedekt in hetzelfde water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met de oregano, zwarte peper en zout.
-
Meng intussen de broccoli en de erwten onder de ricotta en kruid met het fijngesnipperde basilicum, zwarte peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel 1/3 van de tomatensaus over een ovenschaal. Vul de cannelloni met de groentericotta en leg in de ovenschaal (laat er een beetje plaats tussen). Verdeel daarover de rest van de tomatensaus, de geraspte mozzarella en de halve kerstomaten met de snijkant naar boven. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en zet nog 10 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten.
-
Afwerking:
-
Werk af met de basilicumblaadjes. Serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Wijn Chianti D.O.C.G. L'Antico di Burchino - Castellani Toscana - Italië