- Bewaar

- Bewaar
Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de feta.
-
Hak de dille fijn.
-
Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
-
Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.
-
Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.
-
Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul ondertussen de cannelloni met de gehak-tcourgettevulling. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groene salade en brood.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de feta.
-
Hak de dille fijn.
-
Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
-
Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.
-
Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.
-
Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Vul ondertussen de cannelloni met de gehak-tcourgettevulling. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groene salade en brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Sterk blond bier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja Spanje