Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje
Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje

Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1157 kcal
Vet 58.8 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 26.6 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 68.3 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de feta.

  3. Hak de dille fijn.

  4. Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  6. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.

  10. Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.

  11. Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Vul ondertussen de cannelloni met de gehak-tcourgettevulling. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met een groene salade en brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de feta.

  3. Hak de dille fijn.

  4. Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  6. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.

  10. Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.

  11. Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  12. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Vul ondertussen de cannelloni met de gehak-tcourgettevulling. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met een groene salade en brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1157 kcal
Vet 58.8 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 26.6 g
Vezel 13.4 g
Eiwit 68.3 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Sterk blond bier Wijn El Coto wit D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal