Capellini met quorn, courgette en paprika
Capellini met quorn, courgette en paprika

Capellini met quorn, courgette en paprika

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 944 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 91.4 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgette eerst in schijfjes van 1 cm dik en daarna in 4 stukken.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes. Rasp de provolone grof.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verhit de olijfolie in een brede kookpot of wok en bak de (diepgevroren) quornblokjes 3 à 5 min. goudbruin.

  5. Voeg de stukjes courgette en de blokjes paprika toe en laat nog 5 min. bakken. Bestrooi met de gedroogde tijm, de oregano, de pilipili en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat nog 3 min. bakken.

  6. Doe er de kaassaus bij, schep goed om en laat goed opwarmen.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de quornsaus.

  8. Verdeel de pasta over de borden, strooi er de verse tijmblaadjes over en dien op met de geraspte provolone.

Tip

In plaats van verse paprika's kan u ook de diepgevroren paprikareepjes gebruiken: dat gaat nog sneller.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de ongeschilde courgette eerst in schijfjes van 1 cm dik en daarna in 4 stukken.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes. Rasp de provolone grof.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verhit de olijfolie in een brede kookpot of wok en bak de (diepgevroren) quornblokjes 3 à 5 min. goudbruin.

  5. Voeg de stukjes courgette en de blokjes paprika toe en laat nog 5 min. bakken. Bestrooi met de gedroogde tijm, de oregano, de pilipili en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat nog 3 min. bakken.

  6. Doe er de kaassaus bij, schep goed om en laat goed opwarmen.

  7. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de quornsaus.

  8. Verdeel de pasta over de borden, strooi er de verse tijmblaadjes over en dien op met de geraspte provolone.

Tip

In plaats van verse paprika's kan u ook de diepgevroren paprikareepjes gebruiken: dat gaat nog sneller.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 944 kcal
Vet 45.2 g
Koolhydraat 91.4 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Terre di Chieti I.G.T. - Pecorino `Vellodoro' - Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal