- Bewaar

- Bewaar
Capellini met spekjes, paprika's en zwarte olijven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat 3 eetl. olijfolie warmen in een ruime kookpan. Stoof er de reepjes spek in op een zacht vuur. Let op dat ze niet uitdrogen. Voeg de knoflookteentjes en de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de diepgevroren paprikasnippers en de gepelde tomaten. Kruid met zwarte peper, zout, een takje tijm, een blaadje laurier en 1,5 eetl. basilicum. Goed roeren.
-
Laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Werk af met zwarte olijven en proef eens, zodat u eventueel nog kunt bijkruiden.
-
Intussen kookt u de capellini (kooktijd: zie verpakking). in 4 L lichtgezouten kokend water. Laat de pasta uitlekken.
-
Afwerking:
-
Serveer de capellini in diepe borden en lepel er de speksaus over. Geef er Parmezaanse kaas bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat 3 eetl. olijfolie warmen in een ruime kookpan. Stoof er de reepjes spek in op een zacht vuur. Let op dat ze niet uitdrogen. Voeg de knoflookteentjes en de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de diepgevroren paprikasnippers en de gepelde tomaten. Kruid met zwarte peper, zout, een takje tijm, een blaadje laurier en 1,5 eetl. basilicum. Goed roeren.
-
Laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Werk af met zwarte olijven en proef eens, zodat u eventueel nog kunt bijkruiden.
-
Intussen kookt u de capellini (kooktijd: zie verpakking). in 4 L lichtgezouten kokend water. Laat de pasta uitlekken.
-
Afwerking:
-
Serveer de capellini in diepe borden en lepel er de speksaus over. Geef er Parmezaanse kaas bij.