Carpaccio van rund met kruidensausje
Carpaccio van rund met kruidensausje

Carpaccio van rund met kruidensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 27 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 20 min. + 2 u. in de diepvriezer)

  3. Wikkel het vlees in vershoudfolie en leg 2 u. in de diepvriezer.

  4. Schil intussen de komkommer en snij in 4 lange repen.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Mix de basilicumblaadjes met de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met zout.

  7. Vermeng de notenolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  8. Maak met een mes schilfers van de Parmigiano Reggiano.

  9. Bereiding:
  10. Haal het vlees uit de diepvriezer, verwijder de vershoudfolie en snij in flinterdunne sneetjes van 2 à mm.

  11. Schik de sneetjes naast elkaar op de borden. Leg een handvol sla in het midden en doe er een komkommerreepje rond.

  12. Zet vast met een cocktailprikker.

  13. Doe over de sla wat geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.

  14. Besprenkel het vlees met het kruidenmengsel en breng op smaak met wat zwarte peper. Bestrooi met de schilfers Parmigiano Reggiano.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 20 min. + 2 u. in de diepvriezer)

  3. Wikkel het vlees in vershoudfolie en leg 2 u. in de diepvriezer.

  4. Schil intussen de komkommer en snij in 4 lange repen.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Mix de basilicumblaadjes met de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met zout.

  7. Vermeng de notenolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.

  8. Maak met een mes schilfers van de Parmigiano Reggiano.

  9. Bereiding:
  10. Haal het vlees uit de diepvriezer, verwijder de vershoudfolie en snij in flinterdunne sneetjes van 2 à mm.

  11. Schik de sneetjes naast elkaar op de borden. Leg een handvol sla in het midden en doe er een komkommerreepje rond.

  12. Zet vast met een cocktailprikker.

  13. Doe over de sla wat geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.

  14. Besprenkel het vlees met het kruidenmengsel en breng op smaak met wat zwarte peper. Bestrooi met de schilfers Parmigiano Reggiano.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 40 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 27 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vieux Temps amberkleurig bier

Bekijk het recept digitaal