- Bewaar

- Bewaar
Carpaccio van sinaasappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Doe het sinaasappelsap samen met 1 eetl. rietsuiker en het kaneelstokje in een kookpot.
-
Snij het vanillestokje middendoor en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Doe ze samen met het stokje bij het sinaasappelsap. Laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Roer het maïszetmeel los in 2 eetl. warm sinaasappelsap en roer daarna onder de rest van het sinaasappelsap. Breng aan de kook en laat lichtjes indikken.
-
Neem de kookpot van het vuur en roer er de witte wijn onder. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Meng de mascarpone in een kom met 1 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het oranjebloesemwater.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij ze daarna in flinterdunne schijven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schijfjes sinaasappel over de borden en lepel er de saus over. Werk elk bord af met 1 eetl. mascarpone en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes. Versier met enkele blaadjes munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + afkoelen)
-
Doe het sinaasappelsap samen met 1 eetl. rietsuiker en het kaneelstokje in een kookpot.
-
Snij het vanillestokje middendoor en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Doe ze samen met het stokje bij het sinaasappelsap. Laat 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Roer het maïszetmeel los in 2 eetl. warm sinaasappelsap en roer daarna onder de rest van het sinaasappelsap. Breng aan de kook en laat lichtjes indikken.
-
Neem de kookpot van het vuur en roer er de witte wijn onder. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Hak de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Meng de mascarpone in een kom met 1 eetl. rietsuiker, de vanillesuiker en het oranjebloesemwater.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij ze daarna in flinterdunne schijven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schijfjes sinaasappel over de borden en lepel er de saus over. Werk elk bord af met 1 eetl. mascarpone en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes. Versier met enkele blaadjes munt.