Cassoulet met blinde vinken
Cassoulet met blinde vinken

Cassoulet met blinde vinken

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper anderhalve ui en het knoflook fijn.

  4. Prik de kruidnagels in de resterende halve ui.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak het spek, de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Giet er de witte wijn over, kruid met de tijm en laurier en voeg de halve ui met kruidnagels toe.

  8. Roer er de gepelde tomaten en de tomaten puree onder en laat 20 min. sudderen.

  9. Verwarm ondertussen de ovengrill 10 min. voor.

  10. Verwijder de laurier en de halve ui. Voeg de uitgelekte bonen toe en kruid met peper en zout.

  11. Doe alles in een ovenschotel, bestrooi met het paneer meel en zet 2 à 3 min. onder de grill. Serveer met brood of gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper anderhalve ui en het knoflook fijn.

  4. Prik de kruidnagels in de resterende halve ui.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak het spek, de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  7. Giet er de witte wijn over, kruid met de tijm en laurier en voeg de halve ui met kruidnagels toe.

  8. Roer er de gepelde tomaten en de tomaten puree onder en laat 20 min. sudderen.

  9. Verwarm ondertussen de ovengrill 10 min. voor.

  10. Verwijder de laurier en de halve ui. Voeg de uitgelekte bonen toe en kruid met peper en zout.

  11. Doe alles in een ovenschotel, bestrooi met het paneer meel en zet 2 à 3 min. onder de grill. Serveer met brood of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vet 37.1 g
Koolhydraat 20.3 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Petrus Oud Bruin Wijn Diane de Nages | A.O.P. Costières de Nîmes

Bekijk het recept digitaal