Champignonbrochette met Provençaalse groentepakketje
Champignonbrochette met Provençaalse groentepakketje

Champignonbrochette met Provençaalse groentepakketje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 2.6 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 14 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 13.2 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn en meng onder de petit-suissekaasjes. Kruid met peper en zout.

  3. Verwijder de stelen van de champignons. Snij de stelen in de lengte in 2.

  4. Vul de hoedjes van de champignons met de petit-suissekaas en schik ze per 2 met de gevulde kant tegen elkaar. Steek 3 dubbele champignons op een brochettestokje. Maak zo 4 brochettes.

  5. Snij de kerstomaten in 2. Snij de courgettes met een dunschiller in brede repen. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Los het halve bouillonblokje op in 2,5 dl heet water.

  7. Verdeel de krieltjes, de kerstomaten, de courgetterepen, de champignonstelen, de ui en het knoflook over4 vellen bakpapier. Verdeel er de bouillon en de blaadjes laurier over en kruid met de Provençaalse kruiden.

  8. Wikkel rond elk pakketje een vel aluminiumfolie en vouw goed dicht.

  9. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  10. Laat de groentepakketjes 20 à 30 min. garen op de hete barbecue.

  11. Bak ondertussen de champignonbrochettes ± 15¨min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn en meng onder de petit-suissekaasjes. Kruid met peper en zout.

  3. Verwijder de stelen van de champignons. Snij de stelen in de lengte in 2.

  4. Vul de hoedjes van de champignons met de petit-suissekaas en schik ze per 2 met de gevulde kant tegen elkaar. Steek 3 dubbele champignons op een brochettestokje. Maak zo 4 brochettes.

  5. Snij de kerstomaten in 2. Snij de courgettes met een dunschiller in brede repen. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Los het halve bouillonblokje op in 2,5 dl heet water.

  7. Verdeel de krieltjes, de kerstomaten, de courgetterepen, de champignonstelen, de ui en het knoflook over4 vellen bakpapier. Verdeel er de bouillon en de blaadjes laurier over en kruid met de Provençaalse kruiden.

  8. Wikkel rond elk pakketje een vel aluminiumfolie en vouw goed dicht.

  9. BEREIDING OP DE BARBECUE (± 30 min.)
  10. Laat de groentepakketjes 20 à 30 min. garen op de hete barbecue.

  11. Bak ondertussen de champignonbrochettes ± 15¨min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 2.6 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 14 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 13.2 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Mâcon-Villages A.O.P. Laroche L'Art des Sens

Bekijk het recept digitaal