Champignonburger met spinazie en brie
Champignonburger met spinazie en brie

Champignonburger met spinazie en brie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 21.2 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 8 schijven en kruid met Italiaanse kruiden.

  4. Snipper de rode uien fijn.

  5. Snij de brie in 4 gelijke plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de hamburgerbroodjes in de broodroster of 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de burgers 3 min. aan elke kant.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien 1 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Leg de plakjes brie naast elkaar op de spinazie en laat lichtjes smelten.

  11. Afwerking:
  12. Schik een champignonburger op elk broodje en lepel er de spinazie en een plakje brie op. Schik er 2 schijven tomaat op en sluit het broodje. Leg bovenop het broodje een schijfje augurk en steek vast met een leuke prikker.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 8 schijven en kruid met Italiaanse kruiden.

  4. Snipper de rode uien fijn.

  5. Snij de brie in 4 gelijke plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de hamburgerbroodjes in de broodroster of 2 min. onder de ovengrill op 180 °C.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de burgers 3 min. aan elke kant.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien 1 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  10. Leg de plakjes brie naast elkaar op de spinazie en laat lichtjes smelten.

  11. Afwerking:
  12. Schik een champignonburger op elk broodje en lepel er de spinazie en een plakje brie op. Schik er 2 schijven tomaat op en sluit het broodje. Leg bovenop het broodje een schijfje augurk en steek vast met een leuke prikker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 21.2 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal