Champignonconsommé met truffelpasta
Champignonconsommé met truffelpasta

Champignonconsommé met truffelpasta

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 265 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 36 g
Eiwit 9.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de champignons fijn.

  4. Bereiding:
  5. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpot samen met de witte wijn en de fijngehakte champignons. Verlaag het vuur en laat 20 min. sudderen. Giet door een zeef in een andere kookpot.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de champignons gedurende 2 min. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Zet de bouillon opnieuw op het vuur en voeg de truffelpasta toe, laat 5 min. gaar worden in de bouillon.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de gebakken champignons over de borden en giet er de consommé met truffelpasta over. Werk af met enkel blaadjes platte peterselie.

Tip

U kan de champignons vervangen door gedroogd eekhoorntjesbrood. Hak het eekhoorntjesbrood fijn, overgiet met 3 dl lauw water en laat 10 min. rusten. Spoel onder koud water en laat 15 min. zwellen in kokend water. Giet door een zeef en laat uitlekken. Volg daarna het recept vanaf stap 2 zoals hierboven beschreven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Hak de champignons fijn.

  4. Bereiding:
  5. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote kookpot samen met de witte wijn en de fijngehakte champignons. Verlaag het vuur en laat 20 min. sudderen. Giet door een zeef in een andere kookpot.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de champignons gedurende 2 min. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Zet de bouillon opnieuw op het vuur en voeg de truffelpasta toe, laat 5 min. gaar worden in de bouillon.

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de gebakken champignons over de borden en giet er de consommé met truffelpasta over. Werk af met enkel blaadjes platte peterselie.

Tip

U kan de champignons vervangen door gedroogd eekhoorntjesbrood. Hak het eekhoorntjesbrood fijn, overgiet met 3 dl lauw water en laat 10 min. rusten. Spoel onder koud water en laat 15 min. zwellen in kokend water. Giet door een zeef en laat uitlekken. Volg daarna het recept vanaf stap 2 zoals hierboven beschreven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 265 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 36 g
Eiwit 9.7 g

Bekijk het recept digitaal