- Bewaar

- Bewaar
Charcuterieschotel met gegrilde groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Ilaria D.O.C. Barbera Piemonte - Italië Pittige rode wijn van alleen barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Charmante neus van krokant vers fruit (kers, framboos, braambes) en kruiden (tijm). Na de elegante, ronde en levendige smaak volgt een kruidige finale.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze 2 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Laat uitlekken.
-
Snij de puntpaprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de venkelknol in de lengte in schijven van 1/2 cm dik.
-
Snij de courgette in de lengte in schijven van 1/2 cm dik en halveer ze.
-
Leg alle groentjes op aparte schotels en bestrijk met de olijfolie.
-
Bestrooi met de Italiaanse en de Provençaalse kruidenmix, peper en zout.
-
Besprenkel het witloof en de champignons met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
-
Laat alles ± 2 u. rusten op een koele plaats.
-
Bak de ciabatta's af (baktijd: zie verpakking).
-
Bereiding:
-
Verdeel de charcuterie over 4 borden.
-
Zet alle groentjes klaar zoals in een buffet en voorzie voor iedereen een extra bordje voor de groentjes.
-
Ieder grilt zijn eigen groenten kort op een niet te hete grill of teppan yaki.
-
Afwerking:
-
Serveer met ciabatta, gemengde sla en 2 sausjes (zie receptjes `Sherryvinaigrette' en Aioli') om de groentjes in te dippen.
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Ilaria D.O.C. Barbera Piemonte - Italië Pittige rode wijn van alleen barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Charmante neus van krokant vers fruit (kers, framboos, braambes) en kruiden (tijm). Na de elegante, ronde en levendige smaak volgt een kruidige finale.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.
-
Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze 2 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Laat uitlekken.
-
Snij de puntpaprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de venkelknol in de lengte in schijven van 1/2 cm dik.
-
Snij de courgette in de lengte in schijven van 1/2 cm dik en halveer ze.
-
Leg alle groentjes op aparte schotels en bestrijk met de olijfolie.
-
Bestrooi met de Italiaanse en de Provençaalse kruidenmix, peper en zout.
-
Besprenkel het witloof en de champignons met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
-
Laat alles ± 2 u. rusten op een koele plaats.
-
Bak de ciabatta's af (baktijd: zie verpakking).
-
Bereiding:
-
Verdeel de charcuterie over 4 borden.
-
Zet alle groentjes klaar zoals in een buffet en voorzie voor iedereen een extra bordje voor de groentjes.
-
Ieder grilt zijn eigen groenten kort op een niet te hete grill of teppan yaki.
-
Afwerking:
-
Serveer met ciabatta, gemengde sla en 2 sausjes (zie receptjes `Sherryvinaigrette' en Aioli') om de groentjes in te dippen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Villa Ilaria D.O.C. Barbera Piemonte - Italië Pittige rode wijn van alleen barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Charmante neus van krokant vers fruit (kers, framboos, braambes) en kruiden (tijm). Na de elegante, ronde en levendige smaak volgt een kruidige finale.