Charcuterieschotel met gegrilde groenten
Charcuterieschotel met gegrilde groenten

Charcuterieschotel met gegrilde groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1088 kcal
Vet 63.7 g
Koolhydraat 82.7 g
Eiwit 45.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze 2 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Laat uitlekken.

  4. Snij de puntpaprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Snij de venkelknol in de lengte in schijven van 1/2 cm dik.

  6. Snij de courgette in de lengte in schijven van 1/2 cm dik en halveer ze.

  7. Leg alle groentjes op aparte schotels en bestrijk met de olijfolie.

  8. Bestrooi met de Italiaanse en de Provençaalse kruidenmix, peper en zout.

  9. Besprenkel het witloof en de champignons met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.

  10. Laat alles ± 2 u. rusten op een koele plaats.

  11. Bak de ciabatta's af (baktijd: zie verpakking).

  12. Bereiding:
  13. Verdeel de charcuterie over 4 borden.

  14. Zet alle groentjes klaar zoals in een buffet en voorzie voor iedereen een extra bordje voor de groentjes.

  15. Ieder grilt zijn eigen groenten kort op een niet te hete grill of teppan yaki.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met ciabatta, gemengde sla en 2 sausjes (zie receptjes `Sherryvinaigrette' en Aioli') om de groentjes in te dippen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het witloof in de lengte in 8 en verwijder de harde kern.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook ze 2 min. in lichtgezouten water. Spoel onder koud water om de mooie groene kleur te bewaren. Laat uitlekken.

  4. Snij de puntpaprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Snij de venkelknol in de lengte in schijven van 1/2 cm dik.

  6. Snij de courgette in de lengte in schijven van 1/2 cm dik en halveer ze.

  7. Leg alle groentjes op aparte schotels en bestrijk met de olijfolie.

  8. Bestrooi met de Italiaanse en de Provençaalse kruidenmix, peper en zout.

  9. Besprenkel het witloof en de champignons met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.

  10. Laat alles ± 2 u. rusten op een koele plaats.

  11. Bak de ciabatta's af (baktijd: zie verpakking).

  12. Bereiding:
  13. Verdeel de charcuterie over 4 borden.

  14. Zet alle groentjes klaar zoals in een buffet en voorzie voor iedereen een extra bordje voor de groentjes.

  15. Ieder grilt zijn eigen groenten kort op een niet te hete grill of teppan yaki.

  16. Afwerking:
  17. Serveer met ciabatta, gemengde sla en 2 sausjes (zie receptjes `Sherryvinaigrette' en Aioli') om de groentjes in te dippen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1088 kcal
Vet 63.7 g
Koolhydraat 82.7 g
Eiwit 45.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Villa Ilaria D.O.C. Barbera Piemonte - Italië Pittige rode wijn van alleen barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Charmante neus van krokant vers fruit (kers, framboos, braambes) en kruiden (tijm). Na de elegante, ronde en levendige smaak volgt een kruidige finale.

Bekijk het recept digitaal