- Bewaar

- Bewaar
Chateaubriand met een geitenkaassausje
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserve | Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Snij daarna in blokjes.
-
Snij intussen de wortelen in schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de wortelschijfjes en diepgevroren erwten toe en kruid met de tijm. Giet er de groentebouillon over. Zet het deksel op de kookpot en laat 10 min. sudderen.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met pepermix en zout. Zet het vuur lager en laat nog 2 min. bakken.
-
Scheur de basilicumblaadjes. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de vleesbouillon. Laat er de geitenkaas in smelten, kruid met pepermix en zout en laat 2 min. koken. Roer er daarna de fijngesneden basilicumblaadjes onder.
-
Bak ondertussen de aardappelblokjes 3 min. goudbruin in de frituurpan op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden, samen met de erwten en wortelen. Lepel wat geitenkaassaus over het vlees en versier met een blaadje basilicum. Geef er de gefrituurde aardappelblokjes bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserve | Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Snij daarna in blokjes.
-
Snij intussen de wortelen in schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de wortelschijfjes en diepgevroren erwten toe en kruid met de tijm. Giet er de groentebouillon over. Zet het deksel op de kookpot en laat 10 min. sudderen.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met pepermix en zout. Zet het vuur lager en laat nog 2 min. bakken.
-
Scheur de basilicumblaadjes. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de vleesbouillon. Laat er de geitenkaas in smelten, kruid met pepermix en zout en laat 2 min. koken. Roer er daarna de fijngesneden basilicumblaadjes onder.
-
Bak ondertussen de aardappelblokjes 3 min. goudbruin in de frituurpan op 175 °C.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden, samen met de erwten en wortelen. Lepel wat geitenkaassaus over het vlees en versier met een blaadje basilicum. Geef er de gefrituurde aardappelblokjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Stamp of Australia | Shiraz-Cabernet Sauvignon | Australië Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserve | Chili