Chateaubriand met gegrilde venkel en knoflookmayo
Chateaubriand met gegrilde venkel en knoflookmayo

Chateaubriand met gegrilde venkel en knoflookmayo

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 5.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 39.8 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij middendoor.

  4. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen opzij voor de afwerking. Snij de venkels in fijne partjes.

  5. Snij de rode ui in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de krielaardappelen samen met de venkel en de rode ui in een ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Plet het knoflook met de platte kant van een mes en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 min garen.

  10. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de chateaubriands 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met 1/2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  11. Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal en prak ze fijner. Meng onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  12. Meng de rucola onder de krieltjes en de venkel.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de krieltjes over de borden, schep er een lepel knoflookmayonaise over en bestrooi met plukjes venkelgroen. Serveer met de chateaubriands en lepel er een beetje braadvocht over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij middendoor.

  4. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Hou het groen opzij voor de afwerking. Snij de venkels in fijne partjes.

  5. Snij de rode ui in grove stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de krielaardappelen samen met de venkel en de rode ui in een ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Plet het knoflook met de platte kant van een mes en voeg toe aan de aardappelen. Laat nog 15 min garen.

  10. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de chateaubriands 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met 1/2 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  11. Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal en prak ze fijner. Meng onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  12. Meng de rucola onder de krieltjes en de venkel.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de krieltjes over de borden, schep er een lepel knoflookmayonaise over en bestrooi met plukjes venkelgroen. Serveer met de chateaubriands en lepel er een beetje braadvocht over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 31.8 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 38.4 g
Suiker 5.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 39.8 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Alpaca Carmenère Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal