Chateaubriand met ratatouille
Chateaubriand met ratatouille

Chateaubriand met ratatouille

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2502 kj
Energie 598 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 53.5 g
Suiker 13.9 g
Vezel 15.4 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn. Snij de diepgevroren gegrilde groenten in kleinere stukken.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en schik in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen 2 el olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren gegrilde groenten en de Provençaalse kruiden toe en bak 8 min. op een hoog vuur. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur.

  5. Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. Draai het vlees om met een vleestang en bak nog 1 à 2 min. verder. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

  6. Scheur de blaadjes basilicum en voeg toe aan de ratatouille van groenten. Kruid met peper en zout.

  7. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de ratatouille en de krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Snipper het knoflook en de sjalot fijn. Snij de diepgevroren gegrilde groenten in kleinere stukken.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2 en schik in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen 2 el olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren gegrilde groenten en de Provençaalse kruiden toe en bak 8 min. op een hoog vuur. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur.

  5. Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. Draai het vlees om met een vleestang en bak nog 1 à 2 min. verder. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

  6. Scheur de blaadjes basilicum en voeg toe aan de ratatouille van groenten. Kruid met peper en zout.

  7. Snij het vlees in sneetjes en serveer met de ratatouille en de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2502 kj
Energie 598 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 53.5 g
Suiker 13.9 g
Vezel 15.4 g
Eiwit 54.6 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripick Tripel Sterk blond bier Wijn Château de Parenchère A.O.P. Bordeaux Clairet

Bekijk het recept digitaal