Cheddarburger met rode biet, frietjes en avocadodipsaus
Cheddarburger met rode biet, frietjes en avocadodipsaus

Cheddarburger met rode biet, frietjes en avocadodipsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 982 kcal
Vet 54 g
Verzadigd vet 20.9 g
Koolhydraat 73.6 g
Suiker 15.8 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 43 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rode bieten ± 50 min. in lichtgezouten water. Giet af. Schil de rode bieten en snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn.

  4. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de zure room, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Bak de Dippers (instructies: zie verpakking).

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  8. Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of in een voorverwarmde oven, op 180 °C.).

  9. Snij de broodjes open en beleg de onderste helft met wat ijsbergsla en veldsla. Leg er telkens 1 burger op en bedek met schijfjes rode biet en 1 sneetje cheddar. Leg er de bovenste helft opnieuw op.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met de Dippers, de avocadodipsaus en de rest van de sla.

Tip

Weinig tijd? Gebruik dan voorgestoomde rode bieten. Van dit recept kan u ook een veganistische versie maken: vervang de cheddar door Violife (een plantaardig alternatief voor kaas) en de zure room door 1 à 2 eetl. citroensap.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de rode bieten ± 50 min. in lichtgezouten water. Giet af. Schil de rode bieten en snij in dunne schijfjes.

  3. Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn.

  4. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de zure room, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.

  5. Bereiding:
  6. Bak de Dippers (instructies: zie verpakking).

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  8. Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of in een voorverwarmde oven, op 180 °C.).

  9. Snij de broodjes open en beleg de onderste helft met wat ijsbergsla en veldsla. Leg er telkens 1 burger op en bedek met schijfjes rode biet en 1 sneetje cheddar. Leg er de bovenste helft opnieuw op.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met de Dippers, de avocadodipsaus en de rest van de sla.

Tip

Weinig tijd? Gebruik dan voorgestoomde rode bieten. Van dit recept kan u ook een veganistische versie maken: vervang de cheddar door Violife (een plantaardig alternatief voor kaas) en de zure room door 1 à 2 eetl. citroensap.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 982 kcal
Vet 54 g
Verzadigd vet 20.9 g
Koolhydraat 73.6 g
Suiker 15.8 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 43 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Blond bier Wijn Domaine du Château d'Eeau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal