Cheesecupcakes met blauwe bessen
Cheesecupcakes met blauwe bessen

Cheesecupcakes met blauwe bessen

1 u. 30 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Vet 52.7 g
Verzadigd vet 29.9 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 35.4 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 9 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 10 min. in de koelkast)

  3. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol over rolt).

  4. Smelt de boter op een zacht vuur en meng er de verkruimelde koekjes onder.

  5. Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en schep telkens 2 eetl. van het koekjesmengsel op de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet 10 min. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de verse kaas met de suiker, het vanillearoma, het ei en de eidooier, de zure room en de bloem.

  9. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de koekjesbodem. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cupcakes daarna uit de bakvorm en laat minstens 1 u. en bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.

  11. Klop de room samen met de bloemsuiker op. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cheesecupcakes. Werk af met de bosbessen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 10 min. in de koelkast)

  3. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol over rolt).

  4. Smelt de boter op een zacht vuur en meng er de verkruimelde koekjes onder.

  5. Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en schep telkens 2 eetl. van het koekjesmengsel op de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet 10 min. in de koelkast.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Meng de verse kaas met de suiker, het vanillearoma, het ei en de eidooier, de zure room en de bloem.

  9. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de koekjesbodem. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cupcakes daarna uit de bakvorm en laat minstens 1 u. en bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.

  11. Klop de room samen met de bloemsuiker op. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cheesecupcakes. Werk af met de bosbessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 697 kcal
Vet 52.7 g
Verzadigd vet 29.9 g
Koolhydraat 46.2 g
Suiker 35.4 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 9 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal