Chili `con quorn'
Chili `con quorn'

Chili `con quorn'

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 23.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui, het knoflook en het basilicum fijn.

  3. Snij de tomaten in blokjes (pel ze indien u dat wenst).

  4. Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie en bak de ui al roerend glazig in de wok.

  8. Voeg het knoflook en de paprikablokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, de kaneel, het gedroogde basilicum en roerbak gedurende 2 min.

  9. Voeg er de tomatenblokjes aan toe met de tomatenpuree, 1 dl water, het quorngehakt, de sojasaus en het suikerklontje. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Roer er de maïskolfjes en rode bonen onder en laat opnieuw 5 min. sudderen.

  11. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout en roer er de balsamicoazijn onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quornchili over de borden, bestrooi met het verse basilicum en serveer met voorgekookte tarwegraantjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui, het knoflook en het basilicum fijn.

  3. Snij de tomaten in blokjes (pel ze indien u dat wenst).

  4. Laat de maïs en de bonen goed uitlekken.

  5. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie en bak de ui al roerend glazig in de wok.

  8. Voeg het knoflook en de paprikablokjes toe. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, de kaneel, het gedroogde basilicum en roerbak gedurende 2 min.

  9. Voeg er de tomatenblokjes aan toe met de tomatenpuree, 1 dl water, het quorngehakt, de sojasaus en het suikerklontje. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Roer er de maïskolfjes en rode bonen onder en laat opnieuw 5 min. sudderen.

  11. Kruid naar smaak met cayennepeper, peper en zout en roer er de balsamicoazijn onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quornchili over de borden, bestrooi met het verse basilicum en serveer met voorgekookte tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 7.4 g
Koolhydraat 27.9 g
Eiwit 23.8 g

Bekijk het recept digitaal