Chipolata met duo van geroosterde aardappelen en witloof
Chipolata met duo van geroosterde aardappelen en witloof

Chipolata met duo van geroosterde aardappelen en witloof

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 11.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 29.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Schil de 2 soorten aardappelen en snij in hapklare stukken.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij de rest fijn. Meng onder de veldsla.

  8. Roer de mayonaise onder de Griekse yoghurt en kruid met zwarte peper.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin. Laat nog 4 min. verder bakken.

  10. Haal de aardappelen uit de oven en meng onder het witloofslaatje.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappel-witloofsalade over de borden, leg er de chipolata's op en lepel er de dressing over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Schil de 2 soorten aardappelen en snij in hapklare stukken.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij de rest fijn. Meng onder de veldsla.

  8. Roer de mayonaise onder de Griekse yoghurt en kruid met zwarte peper.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin. Laat nog 4 min. verder bakken.

  10. Haal de aardappelen uit de oven en meng onder het witloofslaatje.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de aardappel-witloofsalade over de borden, leg er de chipolata's op en lepel er de dressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 610 kcal
Vet 33.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 11.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 29.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Spier North Bank `Reserve Red' Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal