- Bewaar

- Bewaar
Chocoladebiscuit met mascarponecrème
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Beboter een springvorm (Ø 24 à 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en klop er lepel per lepel de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.
-
Klop de eidooiers samen met de honing op. Giet er 2 eetl. lauwe koffie en de amaretto bij. Klop op tot een witte massa.
-
Zeef 150 g bloem samen met het cacaopoeder en een snuifje zout. Roer onder het eidooiermengsel. Spatel er voorzichtig het eiwit onder.
-
Schep het beslag in de ingevette springvorm en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf. Roer de mascarpone los en meng met de slagroom, 2 eetl. lauwe koffie en 50 g bloemsuiker.
-
Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk het onderste deel met de helft van de mascarponecrème. Bedek met het bovenste deel van de taart. Schep er de rest van de mascarponecrème in het midden op. Werk af met paaseitjes en zeef er wat bloemsuiker over.
-
Afwerking:
-
Werk de biscuit af met een mooi lint.
U kan dit recept ook maken zonder likeur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Beboter een springvorm (Ø 24 à 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en klop er lepel per lepel de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.
-
Klop de eidooiers samen met de honing op. Giet er 2 eetl. lauwe koffie en de amaretto bij. Klop op tot een witte massa.
-
Zeef 150 g bloem samen met het cacaopoeder en een snuifje zout. Roer onder het eidooiermengsel. Spatel er voorzichtig het eiwit onder.
-
Schep het beslag in de ingevette springvorm en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf. Roer de mascarpone los en meng met de slagroom, 2 eetl. lauwe koffie en 50 g bloemsuiker.
-
Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk het onderste deel met de helft van de mascarponecrème. Bedek met het bovenste deel van de taart. Schep er de rest van de mascarponecrème in het midden op. Werk af met paaseitjes en zeef er wat bloemsuiker over.
-
Afwerking:
-
Werk de biscuit af met een mooi lint.
U kan dit recept ook maken zonder likeur.