Chocoladefondue met fruitspiesje
Chocoladefondue met fruitspiesje

Chocoladefondue met fruitspiesje

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de banaan en schil de kiwi. Snij in 8 gelijke stukken.

  4. Schil de peren en snij in 16 gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.

  5. Steek het fruit afwisselend op spiesen.

  6. Meng de honing en de cointreau en bestrijk er de fruitspiesen mee.

  7. Bereiding:
  8. Breek de chocolade in stukken en doe in een vuurvaste kom. Voeg de room, de mascarpone en het oranjebloesemwater toe. Verwarm zachtjes op de barbecue. Laat de chocolade al roerend smelten.

  9. Gril de spiesen kort op de barbecue tot ze lichtjes karamelliseren.

  10. Afwerking:
  11. Dompel de fruitspiesen in de chocoladefondue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de banaan en schil de kiwi. Snij in 8 gelijke stukken.

  4. Schil de peren en snij in 16 gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.

  5. Steek het fruit afwisselend op spiesen.

  6. Meng de honing en de cointreau en bestrijk er de fruitspiesen mee.

  7. Bereiding:
  8. Breek de chocolade in stukken en doe in een vuurvaste kom. Voeg de room, de mascarpone en het oranjebloesemwater toe. Verwarm zachtjes op de barbecue. Laat de chocolade al roerend smelten.

  9. Gril de spiesen kort op de barbecue tot ze lichtjes karamelliseren.

  10. Afwerking:
  11. Dompel de fruitspiesen in de chocoladefondue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 4.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes de Bergerac A.O.P. andere Graindor | Santa Anita

Bekijk het recept digitaal