Chocoladegebak met frambozen
Chocoladegebak met frambozen

Chocoladegebak met frambozen

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 57.9 g
Eiwit 10.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis oppervlakkig ontdooien, gedurende 30 min. op kamertemperatuur.

  3. Week de gelatineblaadjes enkele min. in een kom koud water.

  4. Bereiding:
  5. Meng de mascarpone met de eidooiers.

  6. Verhit 1 dl water tot net onder het kookpunt en voeg er de suiker bij. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het suikerwater. Doe dit mengsel bij de mascarpone en roer goed om.

  7. Verdeel het mengsel in twee. Doe de frambozencoulis bij de eerste helft en laat eventueel 10 min. stollen in de koelkast.

  8. Smelt de chocolade door een pan te verwarmen in een grotere kom met heet water (au bain-marie) of in de microgolfoven (op halve kracht).

  9. Doe de chocolade bij de andere helft van het mascarponemengsel en roer goed om.

  10. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw. Verdeel de sneeuw in twee en voeg de ene helft toe aan het frambozenmengsel, de andere aan het chocolademengsel. Klop de room lichtjes op en verdeel ook die onder de twee mengsels.

  11. Bedek de bodem van een springvorm met een vel aluminiumfolie en leg er sneetjes cake van ± 1 cm op. Bedek eerst met het chocolademengsel en doe er daarna het frambozenmengsel over. Zet koel weg.

  12. Afwerking:
  13. Maak de randen los met een mes en verwijder de springvorm. Versier met wat rode vruchten of met enkele schijfjes kiwi.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis oppervlakkig ontdooien, gedurende 30 min. op kamertemperatuur.

  3. Week de gelatineblaadjes enkele min. in een kom koud water.

  4. Bereiding:
  5. Meng de mascarpone met de eidooiers.

  6. Verhit 1 dl water tot net onder het kookpunt en voeg er de suiker bij. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het suikerwater. Doe dit mengsel bij de mascarpone en roer goed om.

  7. Verdeel het mengsel in twee. Doe de frambozencoulis bij de eerste helft en laat eventueel 10 min. stollen in de koelkast.

  8. Smelt de chocolade door een pan te verwarmen in een grotere kom met heet water (au bain-marie) of in de microgolfoven (op halve kracht).

  9. Doe de chocolade bij de andere helft van het mascarponemengsel en roer goed om.

  10. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw. Verdeel de sneeuw in twee en voeg de ene helft toe aan het frambozenmengsel, de andere aan het chocolademengsel. Klop de room lichtjes op en verdeel ook die onder de twee mengsels.

  11. Bedek de bodem van een springvorm met een vel aluminiumfolie en leg er sneetjes cake van ± 1 cm op. Bedek eerst met het chocolademengsel en doe er daarna het frambozenmengsel over. Zet koel weg.

  12. Afwerking:
  13. Maak de randen los met een mes en verwijder de springvorm. Versier met wat rode vruchten of met enkele schijfjes kiwi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 38.4 g
Koolhydraat 57.9 g
Eiwit 10.8 g

Bekijk het recept digitaal