- Bewaar

- Bewaar
Chocolademousse met cappuccinoroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.
-
Klop de mascarpone samen met 17,5 cl koude koffie en 115 g suiker op tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten stevig op.
-
Meng de gesmolten chocolade met de mascarponemengeling. Schep er voorzichtig en beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten onder.
-
Verdeel de mascarponemengeling over 8 potjes en zet minstens 1 u. in de koelkast.
-
Klop de room op tot een dikke massa. Voeg 3 eetl. koffie en 70 g suiker toe en klop heel stijf op. Doe de cappuccinoroom in een spuitzak en verdeel over de potjes chocomousse.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.
-
Klop de mascarpone samen met 17,5 cl koude koffie en 115 g suiker op tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten stevig op.
-
Meng de gesmolten chocolade met de mascarponemengeling. Schep er voorzichtig en beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten onder.
-
Verdeel de mascarponemengeling over 8 potjes en zet minstens 1 u. in de koelkast.
-
Klop de room op tot een dikke massa. Voeg 3 eetl. koffie en 70 g suiker toe en klop heel stijf op. Doe de cappuccinoroom in een spuitzak en verdeel over de potjes chocomousse.