Chocolademousse met cappuccinoroom
Chocolademousse met cappuccinoroom

Chocolademousse met cappuccinoroom

30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 52.6 g
Koolhydraat 59.5 g
Eiwit 7.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  3. Klop de mascarpone samen met 17,5 cl koude koffie en 115 g suiker op tot een gladde massa.

  4. Klop de eiwitten stevig op.

  5. Meng de gesmolten chocolade met de mascarponemengeling. Schep er voorzichtig en beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten onder.

  6. Verdeel de mascarponemengeling over 8 potjes en zet minstens 1 u. in de koelkast.

  7. Klop de room op tot een dikke massa. Voeg 3 eetl. koffie en 70 g suiker toe en klop heel stijf op. Doe de cappuccinoroom in een spuitzak en verdeel over de potjes chocomousse.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  3. Klop de mascarpone samen met 17,5 cl koude koffie en 115 g suiker op tot een gladde massa.

  4. Klop de eiwitten stevig op.

  5. Meng de gesmolten chocolade met de mascarponemengeling. Schep er voorzichtig en beetje bij beetje de stijfgeklopte eiwitten onder.

  6. Verdeel de mascarponemengeling over 8 potjes en zet minstens 1 u. in de koelkast.

  7. Klop de room op tot een dikke massa. Voeg 3 eetl. koffie en 70 g suiker toe en klop heel stijf op. Doe de cappuccinoroom in een spuitzak en verdeel over de potjes chocomousse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 52.6 g
Koolhydraat 59.5 g
Eiwit 7.6 g

Bekijk het recept digitaal