Chocoladetorentje met advocaat
Chocoladetorentje met advocaat

Chocoladetorentje met advocaat

45 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 52.5 g
Koolhydraat 63.9 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (30 min. + minstens 4 u. in de koelkast)
  3. Meng de advocaat met het sinaasappelsap en de bloemsuiker.

  4. Smelt de melkchocolade al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer de mascarpone onder de gesmolten chocolade.

  5. Klop de room stijf en meng de helft onder de chocolademengeling. Zet de rest van de slagroom in de koelkast.

  6. Bekleed een kleine cakevorm of een springvorm met aluminiumfolie. Vul de vorm met ongeveer 1/3 van het chocolademengsel.

  7. Leg er voorzichtig een laagje madeirakoekjes op en vul de gaatjes met verkruimelde koekjes. Lepel er de helft van het advocaatmengsel over en laat even intrekken.

  8. Schep daarover nog eens 1/3 van het chocolademengsel, een laag koekjes en de rest van het advocaatmengsel. Lepel er de rest van het chocolademengsel over. Zet koel weg en laat minstens 4 u. tot 1 dag opstijven.

  9. Op het moment zelf (15 min. + opstijven)
  10. Snij de chocoladetaart in 6 stukken.

  11. Smelt de witte chocolade zoals in stap 2 en schep er de opzijgehouden slagroom onder. Laat indien nodig even opstijven in de koelkast. Lepel over de chocoladetorentjes en laat verder opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Schep op elk bord een chocoladetorentje. Versier eventueel met een framboos of enkele schijfjes abrikoos.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (30 min. + minstens 4 u. in de koelkast)
  3. Meng de advocaat met het sinaasappelsap en de bloemsuiker.

  4. Smelt de melkchocolade al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer de mascarpone onder de gesmolten chocolade.

  5. Klop de room stijf en meng de helft onder de chocolademengeling. Zet de rest van de slagroom in de koelkast.

  6. Bekleed een kleine cakevorm of een springvorm met aluminiumfolie. Vul de vorm met ongeveer 1/3 van het chocolademengsel.

  7. Leg er voorzichtig een laagje madeirakoekjes op en vul de gaatjes met verkruimelde koekjes. Lepel er de helft van het advocaatmengsel over en laat even intrekken.

  8. Schep daarover nog eens 1/3 van het chocolademengsel, een laag koekjes en de rest van het advocaatmengsel. Lepel er de rest van het chocolademengsel over. Zet koel weg en laat minstens 4 u. tot 1 dag opstijven.

  9. Op het moment zelf (15 min. + opstijven)
  10. Snij de chocoladetaart in 6 stukken.

  11. Smelt de witte chocolade zoals in stap 2 en schep er de opzijgehouden slagroom onder. Laat indien nodig even opstijven in de koelkast. Lepel over de chocoladetorentjes en laat verder opstijven in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Schep op elk bord een chocoladetorentje. Versier eventueel met een framboos of enkele schijfjes abrikoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 784 kcal
Vet 52.5 g
Koolhydraat 63.9 g
Eiwit 10.9 g

Bekijk het recept digitaal