- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetorentje met advocaat
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (30 min. + minstens 4 u. in de koelkast)
-
Meng de advocaat met het sinaasappelsap en de bloemsuiker.
-
Smelt de melkchocolade al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer de mascarpone onder de gesmolten chocolade.
-
Klop de room stijf en meng de helft onder de chocolademengeling. Zet de rest van de slagroom in de koelkast.
-
Bekleed een kleine cakevorm of een springvorm met aluminiumfolie. Vul de vorm met ongeveer 1/3 van het chocolademengsel.
-
Leg er voorzichtig een laagje madeirakoekjes op en vul de gaatjes met verkruimelde koekjes. Lepel er de helft van het advocaatmengsel over en laat even intrekken.
-
Schep daarover nog eens 1/3 van het chocolademengsel, een laag koekjes en de rest van het advocaatmengsel. Lepel er de rest van het chocolademengsel over. Zet koel weg en laat minstens 4 u. tot 1 dag opstijven.
-
Op het moment zelf (15 min. + opstijven)
-
Snij de chocoladetaart in 6 stukken.
-
Smelt de witte chocolade zoals in stap 2 en schep er de opzijgehouden slagroom onder. Laat indien nodig even opstijven in de koelkast. Lepel over de chocoladetorentjes en laat verder opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Schep op elk bord een chocoladetorentje. Versier eventueel met een framboos of enkele schijfjes abrikoos.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien (30 min. + minstens 4 u. in de koelkast)
-
Meng de advocaat met het sinaasappelsap en de bloemsuiker.
-
Smelt de melkchocolade al roerend au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer de mascarpone onder de gesmolten chocolade.
-
Klop de room stijf en meng de helft onder de chocolademengeling. Zet de rest van de slagroom in de koelkast.
-
Bekleed een kleine cakevorm of een springvorm met aluminiumfolie. Vul de vorm met ongeveer 1/3 van het chocolademengsel.
-
Leg er voorzichtig een laagje madeirakoekjes op en vul de gaatjes met verkruimelde koekjes. Lepel er de helft van het advocaatmengsel over en laat even intrekken.
-
Schep daarover nog eens 1/3 van het chocolademengsel, een laag koekjes en de rest van het advocaatmengsel. Lepel er de rest van het chocolademengsel over. Zet koel weg en laat minstens 4 u. tot 1 dag opstijven.
-
Op het moment zelf (15 min. + opstijven)
-
Snij de chocoladetaart in 6 stukken.
-
Smelt de witte chocolade zoals in stap 2 en schep er de opzijgehouden slagroom onder. Laat indien nodig even opstijven in de koelkast. Lepel over de chocoladetorentjes en laat verder opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Schep op elk bord een chocoladetorentje. Versier eventueel met een framboos of enkele schijfjes abrikoos.