Clafoutis met druiven
Clafoutis met druiven

Clafoutis met druiven

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1151 kj
Energie 275 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 33.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de druiven in 2 en verwijder de pitjes.

  4. Rasp de gember fijn.

  5. Klop de eieren los en meng er de bloem, de geraspte gember en 3 eetl. suiker onder.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Verwarm de melk in een steelpannetje en meng onder de eiermengeling.

  9. Doe de druiven in een ovenschaal en giet er de eiermengeling over.

  10. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met 2 eetl. suiker.

Tip

Lekker lauw met een bolletje vanille-ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de druiven in 2 en verwijder de pitjes.

  4. Rasp de gember fijn.

  5. Klop de eieren los en meng er de bloem, de geraspte gember en 3 eetl. suiker onder.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Verwarm de melk in een steelpannetje en meng onder de eiermengeling.

  9. Doe de druiven in een ovenschaal en giet er de eiermengeling over.

  10. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met 2 eetl. suiker.

Tip

Lekker lauw met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1151 kj
Energie 275 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 45.7 g
Suiker 33.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal