Clafoutis met paprika
Clafoutis met paprika

Clafoutis met paprika

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 49.6 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen en snij in plakjes.

  3. Klop de eieren, melk, bloem, geperste look en oregano los tot een glad beslag. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de mozzarella in plakjes.

  5. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Hak de sla met de basilicumblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie. Schik er de paprikablokjes in en bedek met de mozzarellaplakjes. Overgiet alles met het beslag.

  9. Plaats de schotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de aardappelen met 2 eetl. light dressing.

  11. Afwerking:
  12. Dien de clafoutis op met de aardappelen, het slaatje en de rest van de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen en snij in plakjes.

  3. Klop de eieren, melk, bloem, geperste look en oregano los tot een glad beslag. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de mozzarella in plakjes.

  5. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  6. Hak de sla met de basilicumblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Strijk een ovenschotel in met 1 koffiel. olijfolie. Schik er de paprikablokjes in en bedek met de mozzarellaplakjes. Overgiet alles met het beslag.

  9. Plaats de schotel 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de aardappelen met 2 eetl. light dressing.

  11. Afwerking:
  12. Dien de clafoutis op met de aardappelen, het slaatje en de rest van de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 49.6 g
Eiwit 20.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Le Peyrat A.C. Graves Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal