Clafoutis van asperges
Clafoutis van asperges

Clafoutis van asperges

1 u. 20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 17.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges.

  5. Breng lichtgezouten water met het citroensap aan de kook. Voeg de witte asperges toe en laat 3 min. koken. Doe er de groene asperges bij en laat nog 2 min. koken. Giet af en snij de witte asperges in stukjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  8. Klop ondertussen met een mixer de eieren en de melk los in een kom.

  9. Zeef er de bloem bij en mix tot een gladde massa.

  10. Roer er de geraspte kaas en de stukjes witte asperge onder en breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout.

  11. Giet het deeg in een beboterde taartvorm en schik er de groene asperges bovenop. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. Snij in punten en serveer warm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de witte asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  4. Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges.

  5. Breng lichtgezouten water met het citroensap aan de kook. Voeg de witte asperges toe en laat 3 min. koken. Doe er de groene asperges bij en laat nog 2 min. koken. Giet af en snij de witte asperges in stukjes van 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  8. Klop ondertussen met een mixer de eieren en de melk los in een kom.

  9. Zeef er de bloem bij en mix tot een gladde massa.

  10. Roer er de geraspte kaas en de stukjes witte asperge onder en breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout.

  11. Giet het deeg in een beboterde taartvorm en schik er de groene asperges bovenop. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven. Snij in punten en serveer warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 17.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat `Réserve' | A.O.P. Alsace | Caves de Bennwihr Michel Torino Torrontés | Cafayate Valley | Argentinië

Bekijk het recept digitaal