- Bewaar

- Bewaar
Coq-au-vin
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) Wijn Bourgogne A.O.P. Pinot Noir - Château de Dracy - Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Snij de rauwe kip in stukken (zie p. 54).
-
Kruid de bloem met zwarte peper en zout. Wentel er de stukken kip door en schud de overtollige bloem af.
-
Snij het spek in reepjes van 1 cm.
-
Snij de sjalotten in 2 of 4.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4 of 6.
-
Snipper het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de champignons 5 min. Haal uit de pan.
-
Bak in dezelfde pan de spekreepjes en de stukken sjalot 10 min. goudbruin.
-
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even. Doe er de stukken kip opnieuw bij en overgiet met de cognac, de wijn en de bouillon. Kruid met het laurierblaadje, de tijm, het knoflook en 3 takjes peterselie. Zet het vuur lager en laat 45 à 50 min. afgedekt stoven.
-
Verwijder 5 min. voor het einde van de gaartijd het laurierblaadje en de takjes peterselie. Haal de stukken kip uit de pan en zet opzij. Hou warm onder aluminiumfolie.
-
Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken en voeg de stukjes champignon toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip met de saus over de borden.
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met kroketten of brood.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) Wijn Bourgogne A.O.P. Pinot Noir - Château de Dracy - Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Snij de rauwe kip in stukken (zie p. 54).
-
Kruid de bloem met zwarte peper en zout. Wentel er de stukken kip door en schud de overtollige bloem af.
-
Snij het spek in reepjes van 1 cm.
-
Snij de sjalotten in 2 of 4.
-
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in 4 of 6.
-
Snipper het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de champignons 5 min. Haal uit de pan.
-
Bak in dezelfde pan de spekreepjes en de stukken sjalot 10 min. goudbruin.
-
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even. Doe er de stukken kip opnieuw bij en overgiet met de cognac, de wijn en de bouillon. Kruid met het laurierblaadje, de tijm, het knoflook en 3 takjes peterselie. Zet het vuur lager en laat 45 à 50 min. afgedekt stoven.
-
Verwijder 5 min. voor het einde van de gaartijd het laurierblaadje en de takjes peterselie. Haal de stukken kip uit de pan en zet opzij. Hou warm onder aluminiumfolie.
-
Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken en voeg de stukjes champignon toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken kip met de saus over de borden.
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met kroketten of brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior (tripel) Wijn Bourgogne A.O.P. Pinot Noir - Château de Dracy - Albert Bichot