Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes
Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes

Cordon bleu met winterse ratatouille en tarwegraantjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 46.4 g
Suiker 13.9 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 44.3 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de rode uien in partjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Schil de rapen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Snij de wortelen in schuine schijfjes van ± 1/2 cm.

  8. Hak de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de rode ui 2 à 3 min. Voeg de wortel, de raap en de knolselder toe en laat al roerend 10 à 15 min. stoven.

  12. Overgiet met de tomatenstukjes en de bouillon en voeg de tomatenpuree toe. Laat 15 à 20 min. verder garen. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Voeg op het einde de helft van de peterselie toe.

  13. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de ratatouille met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de rode uien in partjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Schil de rapen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Snij de wortelen in schuine schijfjes van ± 1/2 cm.

  8. Hak de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de rode ui 2 à 3 min. Voeg de wortel, de raap en de knolselder toe en laat al roerend 10 à 15 min. stoven.

  12. Overgiet met de tomatenstukjes en de bouillon en voeg de tomatenpuree toe. Laat 15 à 20 min. verder garen. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Voeg op het einde de helft van de peterselie toe.

  13. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 5 à 6 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de ratatouille met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 46.4 g
Suiker 13.9 g
Vezel 13.6 g
Eiwit 44.3 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Montefalco Rosso D.O.C. Tenuta Alzatura Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal