- Bewaar

- Bewaar
Côte à l'os met mosterdsaus en tomaatjes uit de oven
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran 2008
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schik de tomaten in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
-
Kook de krielaardappelen voor.
-
Verwarm de oven voor op 160°.
-
Bereiding:
-
Bak het vlees aan beide kanten mooi goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid het vlees met peper, fleur de sel en tijm wanneer het net in de pan ligt. Draai om en kruid ook de andere kant. Bestrijk het vlees daarna langs beide kanten met mosterd.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en bak het nog 20 minuten verder in de oven.
-
Fruit voor de saus de gesnipperde sjalot aan in een scheutje olijfolie. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Roer een eetlepel mosterd door de saus en kruid af met peper. Voeg als laatste de room toe en laat de saus verder inkoken.
-
Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, fleur de sel, tijm en rozemarijn. Zet de tomaatjes in de oven bij het vlees en bak 10 minuten mee.
-
Snijd ondertussen de aardappelen doormidden. Bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snijd het vlees in brede repen en schik het mooi op een voorverwarmd bord. Serveer samen met de tomaatjes, aardappelen en de mosterdsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran 2008
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Schik de tomaten in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
-
Kook de krielaardappelen voor.
-
Verwarm de oven voor op 160°.
-
Bereiding:
-
Bak het vlees aan beide kanten mooi goudbruin in een scheutje olijfolie. Kruid het vlees met peper, fleur de sel en tijm wanneer het net in de pan ligt. Draai om en kruid ook de andere kant. Bestrijk het vlees daarna langs beide kanten met mosterd.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en bak het nog 20 minuten verder in de oven.
-
Fruit voor de saus de gesnipperde sjalot aan in een scheutje olijfolie. Voeg de kalfsfond toe en laat even inkoken. Roer een eetlepel mosterd door de saus en kruid af met peper. Voeg als laatste de room toe en laat de saus verder inkoken.
-
Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, fleur de sel, tijm en rozemarijn. Zet de tomaatjes in de oven bij het vlees en bak 10 minuten mee.
-
Snijd ondertussen de aardappelen doormidden. Bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snijd het vlees in brede repen en schik het mooi op een voorverwarmd bord. Serveer samen met de tomaatjes, aardappelen en de mosterdsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran 2008