Côte à l'os met rode-uiensaus
Côte à l'os met rode-uiensaus

Côte à l'os met rode-uiensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 50.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  3. Bereiding:
  4. (saus mag enkele uren vooraf, 25 min.)

  5. Verwarm 2 eetl. boter in een steelpan en doe er de uimaantjes in. Stoof glazig terwijl u roert.

  6. Doe er het bier bij, de tijm, de mosterd, het bouillonblokje en de honing. Laat zachtjes sudderen zonder deksel zodat de saus wat inkookt.

  7. Breng op smaak met peper, zout, en een paar druppels tabasco naar smaak. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder. (Op het moment zelf, ± 30 à 35 min.)

  8. Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade of olijfolie aan beide kanten.

  9. Leg op de matig warme barbecue en laat in totaal 10 à 15 min. aan elke kant grillen, afhankelijk van de dikte en hoe doorbakken u het vlees wil (zie tips). Kruid met enkele draaien van de pepermolen en zout.

  10. Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een pittige salade en een aardappel in de schil.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  3. Bereiding:
  4. (saus mag enkele uren vooraf, 25 min.)

  5. Verwarm 2 eetl. boter in een steelpan en doe er de uimaantjes in. Stoof glazig terwijl u roert.

  6. Doe er het bier bij, de tijm, de mosterd, het bouillonblokje en de honing. Laat zachtjes sudderen zonder deksel zodat de saus wat inkookt.

  7. Breng op smaak met peper, zout, en een paar druppels tabasco naar smaak. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder. (Op het moment zelf, ± 30 à 35 min.)

  8. Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade of olijfolie aan beide kanten.

  9. Leg op de matig warme barbecue en laat in totaal 10 à 15 min. aan elke kant grillen, afhankelijk van de dikte en hoe doorbakken u het vlees wil (zie tips). Kruid met enkele draaien van de pepermolen en zout.

  10. Verwarm intussen de saus op een hoekje van de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met een pittige salade en een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 50.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier goudkleurig bier

Bekijk het recept digitaal