Countrysteak met texmexsaus
Countrysteak met texmexsaus

Countrysteak met texmexsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Energie 3184 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 76.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 51.3 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de sjalotten in dunne ringen en snipper het knoflook fijn.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Verhit de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot en het knoflook 3 min. Voeg de tomatenstukjes en de paprika toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met komijn, peper en zout.

  4. Bak intussen de frieten (instructies: zie verpakking).

  5. Verhit een braadpan zonder vetstof. Laat de steaks 2 min. dichtschroeien aan elke kant. Bak verder naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.

  6. Hak de sla grof en serveer met de steaks, de saus en de frieten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de sjalotten in dunne ringen en snipper het knoflook fijn.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.

  3. Verhit de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot en het knoflook 3 min. Voeg de tomatenstukjes en de paprika toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met komijn, peper en zout.

  4. Bak intussen de frieten (instructies: zie verpakking).

  5. Verhit een braadpan zonder vetstof. Laat de steaks 2 min. dichtschroeien aan elke kant. Bak verder naar smaak en afhankelijk van de dikte van het vlees.

  6. Hak de sla grof en serveer met de steaks, de saus en de frieten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Energie 3184 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 76.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 51.3 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Domaine Brusset 'Cuvée Sophie B.' A.O.P. Cairanne

Bekijk het recept digitaal