Countrysteak met wortel-knolseldergratin
Countrysteak met wortel-knolseldergratin

Countrysteak met wortel-knolseldergratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 58 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Rasp intussen de wortelen, hak de peterselie fijn en snij de knolselder in dunne schijfjes van 2 à 3 mm dik. Pel het knoflookteentje en snij in 2.

  5. Rooster de hazelnoten 6 min. in de voorverwarmde oven. Leg in een keukenhanddoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten. Hak daarna grof.

  6. Bereiding:
  7. Wrijf de ovenschotel in met het gehalveerde knoflookteentje.

  8. Leg een laagje geraspte wortel en een laagje knolselderschijfjes in de schotel. Kruid met zwarte peper en zout. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met een laag knolselder.

  9. Maak een crumble: meng de fijngehakte peterselie met de panko, de gehakte hazelnoten, de olijfolie en de parmezaan tot een grove pasta.

  10. Giet de room over de groenten en verdeel er de crumble over.

  11. Zet 45 à 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Gril ondertussen de countrysteaks 6 à 7 min. aan elke kant op de barbecue of in een grillpan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor het te versnijden.

Tip

Lekker met gebakken aardappelen, een aardappel in de schil, rijst of (stok)brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Rasp intussen de wortelen, hak de peterselie fijn en snij de knolselder in dunne schijfjes van 2 à 3 mm dik. Pel het knoflookteentje en snij in 2.

  5. Rooster de hazelnoten 6 min. in de voorverwarmde oven. Leg in een keukenhanddoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten. Hak daarna grof.

  6. Bereiding:
  7. Wrijf de ovenschotel in met het gehalveerde knoflookteentje.

  8. Leg een laagje geraspte wortel en een laagje knolselderschijfjes in de schotel. Kruid met zwarte peper en zout. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met een laag knolselder.

  9. Maak een crumble: meng de fijngehakte peterselie met de panko, de gehakte hazelnoten, de olijfolie en de parmezaan tot een grove pasta.

  10. Giet de room over de groenten en verdeel er de crumble over.

  11. Zet 45 à 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Gril ondertussen de countrysteaks 6 à 7 min. aan elke kant op de barbecue of in een grillpan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor het te versnijden.

Tip

Lekker met gebakken aardappelen, een aardappel in de schil, rijst of (stok)brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 30.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 58 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château de Bel-Air A.O.P. Lalande-de-Pomerol

Bekijk het recept digitaal