- Bewaar

- Bewaar
Countrysteak met wortel-knolseldergratin
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château de Bel-Air A.O.P. Lalande-de-Pomerol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Rasp intussen de wortelen, hak de peterselie fijn en snij de knolselder in dunne schijfjes van 2 à 3 mm dik. Pel het knoflookteentje en snij in 2.
-
Rooster de hazelnoten 6 min. in de voorverwarmde oven. Leg in een keukenhanddoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten. Hak daarna grof.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ovenschotel in met het gehalveerde knoflookteentje.
-
Leg een laagje geraspte wortel en een laagje knolselderschijfjes in de schotel. Kruid met zwarte peper en zout. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met een laag knolselder.
-
Maak een crumble: meng de fijngehakte peterselie met de panko, de gehakte hazelnoten, de olijfolie en de parmezaan tot een grove pasta.
-
Giet de room over de groenten en verdeel er de crumble over.
-
Zet 45 à 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Gril ondertussen de countrysteaks 6 à 7 min. aan elke kant op de barbecue of in een grillpan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor het te versnijden.
Lekker met gebakken aardappelen, een aardappel in de schil, rijst of (stok)brood.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château de Bel-Air A.O.P. Lalande-de-Pomerol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Rasp intussen de wortelen, hak de peterselie fijn en snij de knolselder in dunne schijfjes van 2 à 3 mm dik. Pel het knoflookteentje en snij in 2.
-
Rooster de hazelnoten 6 min. in de voorverwarmde oven. Leg in een keukenhanddoek en wrijf de velletjes van de hazelnoten. Hak daarna grof.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ovenschotel in met het gehalveerde knoflookteentje.
-
Leg een laagje geraspte wortel en een laagje knolselderschijfjes in de schotel. Kruid met zwarte peper en zout. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met een laag knolselder.
-
Maak een crumble: meng de fijngehakte peterselie met de panko, de gehakte hazelnoten, de olijfolie en de parmezaan tot een grove pasta.
-
Giet de room over de groenten en verdeel er de crumble over.
-
Zet 45 à 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Gril ondertussen de countrysteaks 6 à 7 min. aan elke kant op de barbecue of in een grillpan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten voor het te versnijden.
Lekker met gebakken aardappelen, een aardappel in de schil, rijst of (stok)brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Château de Bel-Air A.O.P. Lalande-de-Pomerol