Courgettesoep met mascarpone
Courgettesoep met mascarpone

Courgettesoep met mascarpone

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  5. Hak de ui in grote stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de grofgehakte ui 5 min. stoven. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 min. verder stoven op een zacht vuur.

  8. Giet de bouillon erbij, dek af en laat 20 min. koken.

  9. Voeg de mascarpone toe en mix de soep tot een homogeen geheel. Leng indien nodig aan met water.

  10. Roer er de pesto onder en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Versier met de basilicumblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  5. Hak de ui in grote stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de grofgehakte ui 5 min. stoven. Voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 5 min. verder stoven op een zacht vuur.

  8. Giet de bouillon erbij, dek af en laat 20 min. koken.

  9. Voeg de mascarpone toe en mix de soep tot een homogeen geheel. Leng indien nodig aan met water.

  10. Roer er de pesto onder en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Versier met de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal