Couscous met chorizo en geroosterde groenten
Couscous met chorizo en geroosterde groenten

Couscous met chorizo en geroosterde groenten

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 64.9 g
Eiwit 18.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2 en snij elke helft in 3 partjes.

  4. Snij de ui in dunne ringen.

  5. Snij de chorizo in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de partjes tomaat in een ovenschaal en bestrooi elk partje met wat suiker (hou 1 koffiel. apart). Kruid met de cayennepeper, de oregano, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voor verwarmde oven.

  9. Snij intussen de aubergines in blokjes van 2 cm. Voeg ze na de oventijd toe aan de tomaten samen met 1 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en zet nog eens 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe intussen de couscous in een kom en giet er 2 dl heet water over. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden ui samen met 1 koffiel. suiker ± 10 min. op een zacht vuur. De ui mag karamelliseren.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de schijfjes chorizo 1 min. aan elke kant.

  13. Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng er de couscous, de chorizo en de ui onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaten in 2 en snij elke helft in 3 partjes.

  4. Snij de ui in dunne ringen.

  5. Snij de chorizo in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de partjes tomaat in een ovenschaal en bestrooi elk partje met wat suiker (hou 1 koffiel. apart). Kruid met de cayennepeper, de oregano, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voor verwarmde oven.

  9. Snij intussen de aubergines in blokjes van 2 cm. Voeg ze na de oventijd toe aan de tomaten samen met 1 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en zet nog eens 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Doe intussen de couscous in een kom en giet er 2 dl heet water over. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden ui samen met 1 koffiel. suiker ± 10 min. op een zacht vuur. De ui mag karamelliseren.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de schijfjes chorizo 1 min. aan elke kant.

  13. Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng er de couscous, de chorizo en de ui onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 64.9 g
Eiwit 18.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Blond bier Wijn Les Aspres Réserve - A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal