- Bewaar

- Bewaar
Couscous met chorizo en geroosterde groenten
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Blond bier Wijn Les Aspres Réserve - A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de tomaten in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Snij de ui in dunne ringen.
-
Snij de chorizo in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de partjes tomaat in een ovenschaal en bestrooi elk partje met wat suiker (hou 1 koffiel. apart). Kruid met de cayennepeper, de oregano, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voor verwarmde oven.
-
Snij intussen de aubergines in blokjes van 2 cm. Voeg ze na de oventijd toe aan de tomaten samen met 1 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en zet nog eens 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de couscous in een kom en giet er 2 dl heet water over. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden ui samen met 1 koffiel. suiker ± 10 min. op een zacht vuur. De ui mag karamelliseren.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de schijfjes chorizo 1 min. aan elke kant.
-
Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng er de couscous, de chorizo en de ui onder.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Blond bier Wijn Les Aspres Réserve - A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de tomaten in 2 en snij elke helft in 3 partjes.
-
Snij de ui in dunne ringen.
-
Snij de chorizo in dunne schijfjes van max. 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de partjes tomaat in een ovenschaal en bestrooi elk partje met wat suiker (hou 1 koffiel. apart). Kruid met de cayennepeper, de oregano, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voor verwarmde oven.
-
Snij intussen de aubergines in blokjes van 2 cm. Voeg ze na de oventijd toe aan de tomaten samen met 1 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en zet nog eens 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de couscous in een kom en giet er 2 dl heet water over. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesneden ui samen met 1 koffiel. suiker ± 10 min. op een zacht vuur. De ui mag karamelliseren.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de schijfjes chorizo 1 min. aan elke kant.
-
Haal de geroosterde groenten uit de oven en meng er de couscous, de chorizo en de ui onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Blond bier Wijn Les Aspres Réserve - A.O.P. Côtes du Roussillon Les Aspres Gérard Bertrand