Couscous met feta, groenekool en geroosterde pompoen
Couscous met feta, groenekool en geroosterde pompoen

Couscous met feta, groenekool en geroosterde pompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 5.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 23.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen. Snij in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van 1/2 cm.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bereiding:
  5. Schik de stukken pompoen naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de ras el hanout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Verkruimel de feta met een vork.

  7. Verwijder de nerven uit de groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.

  8. Draai de stukken pompoen om op de bakplaat en bestrooi met de kikkererwten. Kruid met peper en zout. Zet nog eens 15 min. in de oven.

  9. Los intussen het blokje groentebouillon op in 6 dl heet water en giet over de couscous. Laat 8 min. afgedekt zwellen. Roer los met een vork.

  10. Kook de groenekool 2 à 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  11. Roer de groenten onder de couscous en bestrooi met de feta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen. Snij in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij in halvemaantjes van 1/2 cm.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bereiding:
  5. Schik de stukken pompoen naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met de ras el hanout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Verkruimel de feta met een vork.

  7. Verwijder de nerven uit de groenekool en snij de bladeren in fijne reepjes.

  8. Draai de stukken pompoen om op de bakplaat en bestrooi met de kikkererwten. Kruid met peper en zout. Zet nog eens 15 min. in de oven.

  9. Los intussen het blokje groentebouillon op in 6 dl heet water en giet over de couscous. Laat 8 min. afgedekt zwellen. Roer los met een vork.

  10. Kook de groenekool 2 à 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en hou warm.

  11. Roer de groenten onder de couscous en bestrooi met de feta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 59.7 g
Suiker 5.5 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 23.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal