Couscous met ovengroenten en falafelbrochettes
Couscous met ovengroenten en falafelbrochettes

Couscous met ovengroenten en falafelbrochettes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 15.6 g
Vezel 16.7 g
Eiwit 18.3 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk de waterkers. Hak de peterselie grof.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de helft van elke paprika in stukken van 2 cm en de andere helft in reepjes van 1 cm dik.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Snij 1 rode ui in stukken van 2 cm en trek de laagjes los. Snij de andere rode ui in repen van 1 cm dik.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool, de reepjes rode ui, de reepjes paprika en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.

  10. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Prik intussen de falafelballetjes op brochettestokjes, telkens met een stukje ui en paprika tussen. Leg op een andere bakplaat met bakpapier.

  13. Bak 10 à 12 min. mee in de oven. Draai de brochettes halverwege om.

  14. Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (hoeveelheid water: zie verpakking). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  15. Meng er de peterselie, de ovengroenten en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de couscous over de borden. Werk af met een lepel auberginecrème en plukjes waterkers.

  18. Serveer met de falafelbrochettes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk de waterkers. Hak de peterselie grof.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de helft van elke paprika in stukken van 2 cm en de andere helft in reepjes van 1 cm dik.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Snij 1 rode ui in stukken van 2 cm en trek de laagjes los. Snij de andere rode ui in repen van 1 cm dik.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool, de reepjes rode ui, de reepjes paprika en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.

  10. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Prik intussen de falafelballetjes op brochettestokjes, telkens met een stukje ui en paprika tussen. Leg op een andere bakplaat met bakpapier.

  13. Bak 10 à 12 min. mee in de oven. Draai de brochettes halverwege om.

  14. Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (hoeveelheid water: zie verpakking). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  15. Meng er de peterselie, de ovengroenten en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de couscous over de borden. Werk af met een lepel auberginecrème en plukjes waterkers.

  18. Serveer met de falafelbrochettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 656 kcal
Vet 25.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 79.9 g
Suiker 15.6 g
Vezel 16.7 g
Eiwit 18.3 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Parasol A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal