- Bewaar

- Bewaar
Couscous met ovengroenten en falafelbrochettes
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Parasol A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pluk de waterkers. Hak de peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de helft van elke paprika in stukken van 2 cm en de andere helft in reepjes van 1 cm dik.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
-
Snij 1 rode ui in stukken van 2 cm en trek de laagjes los. Snij de andere rode ui in repen van 1 cm dik.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de bloemkool, de reepjes rode ui, de reepjes paprika en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.
-
Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Prik intussen de falafelballetjes op brochettestokjes, telkens met een stukje ui en paprika tussen. Leg op een andere bakplaat met bakpapier.
-
Bak 10 à 12 min. mee in de oven. Draai de brochettes halverwege om.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (hoeveelheid water: zie verpakking). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Meng er de peterselie, de ovengroenten en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de couscous over de borden. Werk af met een lepel auberginecrème en plukjes waterkers.
-
Serveer met de falafelbrochettes.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Parasol A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pluk de waterkers. Hak de peterselie grof.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de helft van elke paprika in stukken van 2 cm en de andere helft in reepjes van 1 cm dik.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
-
Snij 1 rode ui in stukken van 2 cm en trek de laagjes los. Snij de andere rode ui in repen van 1 cm dik.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de bloemkool, de reepjes rode ui, de reepjes paprika en de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier.
-
Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Prik intussen de falafelballetjes op brochettestokjes, telkens met een stukje ui en paprika tussen. Leg op een andere bakplaat met bakpapier.
-
Bak 10 à 12 min. mee in de oven. Draai de brochettes halverwege om.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water (hoeveelheid water: zie verpakking). Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Meng er de peterselie, de ovengroenten en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de couscous over de borden. Werk af met een lepel auberginecrème en plukjes waterkers.
-
Serveer met de falafelbrochettes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Dubbel Donker abdijbier Wijn Parasol A.O.P. Languedoc