- Bewaar

- Bewaar
Croques van wereldklasse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (20 min. + 15 min. + 20 min.)
-
De Nederlandse tosti
-
Snij het knoflook en de peterselie in kleine stukjes of vraag het aan je hulpkok (mama, papa …).
-
Snij de grotchampignons in 8 schijfjes.
-
Vraag aan je hulpkok om het knoflook glazig te bakken in 3 eetl. olijfolie. Voeg dan de grotchampignons toe en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Beleg 4 sneetjes brood met de gouda en de gekookte beenham.
-
Bestrooi met de Provençaalse kruiden en bedek met 4 sneetjes brood.
-
De croque Hawaï
-
Snij de brie in plakjes (de korst mag eraan blijven).
-
Beleg 4 sneetjes brood met de sneetjes kalkoenfilet en leg er de plakjes brie op. Kruid met zwarte peper.
-
Leg een schijfje ananas op de brie en bedek met 4 sneetjes brood.
-
De croque Italiano
-
Snij de ongeschilde halve courgette, de halve aubergine en de mozzarella in gelijke schijfjes.
-
Vraag aan je hulpkok om de courgette en de aubergine 3 à 5 min. in 4 eetl. olijfolie goudbruin te bakken aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer 4 sneetjes brood met de groene pesto. Leg er de halfgedroogde tomaten en de schijfjes mozzarella op.
-
Leg er met een vork de schijfjes aubergine en courgette op (voorzichtig, ze zijn warm) en bedek met 4 sneetjes brood.
-
Bereiding:
-
1. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Doe 3 eetl. olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk beide kanten van de croques lichtjes.
-
Leg de croques naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Vraag aan je hulpkok om de bakplaat met de croques 10 à 15 min. in de oven te zetten. Draai halverwege om.
-
Lepel de gebakken champignons over de Nederlandse tosti's en serveer de rucola bij de croques Hawaï.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (20 min. + 15 min. + 20 min.)
-
De Nederlandse tosti
-
Snij het knoflook en de peterselie in kleine stukjes of vraag het aan je hulpkok (mama, papa …).
-
Snij de grotchampignons in 8 schijfjes.
-
Vraag aan je hulpkok om het knoflook glazig te bakken in 3 eetl. olijfolie. Voeg dan de grotchampignons toe en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Beleg 4 sneetjes brood met de gouda en de gekookte beenham.
-
Bestrooi met de Provençaalse kruiden en bedek met 4 sneetjes brood.
-
De croque Hawaï
-
Snij de brie in plakjes (de korst mag eraan blijven).
-
Beleg 4 sneetjes brood met de sneetjes kalkoenfilet en leg er de plakjes brie op. Kruid met zwarte peper.
-
Leg een schijfje ananas op de brie en bedek met 4 sneetjes brood.
-
De croque Italiano
-
Snij de ongeschilde halve courgette, de halve aubergine en de mozzarella in gelijke schijfjes.
-
Vraag aan je hulpkok om de courgette en de aubergine 3 à 5 min. in 4 eetl. olijfolie goudbruin te bakken aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Besmeer 4 sneetjes brood met de groene pesto. Leg er de halfgedroogde tomaten en de schijfjes mozzarella op.
-
Leg er met een vork de schijfjes aubergine en courgette op (voorzichtig, ze zijn warm) en bedek met 4 sneetjes brood.
-
Bereiding:
-
1. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Doe 3 eetl. olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk beide kanten van de croques lichtjes.
-
Leg de croques naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Vraag aan je hulpkok om de bakplaat met de croques 10 à 15 min. in de oven te zetten. Draai halverwege om.
-
Lepel de gebakken champignons over de Nederlandse tosti's en serveer de rucola bij de croques Hawaï.