Croques van wereldklasse
Croques van wereldklasse

Croques van wereldklasse

Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (20 min. + 15 min. + 20 min.)
  3. De Nederlandse tosti
  4. Snij het knoflook en de peterselie in kleine stukjes of vraag het aan je hulpkok (mama, papa …).

  5. Snij de grotchampignons in 8 schijfjes.

  6. Vraag aan je hulpkok om het knoflook glazig te bakken in 3 eetl. olijfolie. Voeg dan de grotchampignons toe en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  7. Beleg 4 sneetjes brood met de gouda en de gekookte beenham.

  8. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en bedek met 4 sneetjes brood.

  9. De croque Hawaï
  10. Snij de brie in plakjes (de korst mag eraan blijven).

  11. Beleg 4 sneetjes brood met de sneetjes kalkoenfilet en leg er de plakjes brie op. Kruid met zwarte peper.

  12. Leg een schijfje ananas op de brie en bedek met 4 sneetjes brood.

  13. De croque Italiano
  14. Snij de ongeschilde halve courgette, de halve aubergine en de mozzarella in gelijke schijfjes.

  15. Vraag aan je hulpkok om de courgette en de aubergine 3 à 5 min. in 4 eetl. olijfolie goudbruin te bakken aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  16. Besmeer 4 sneetjes brood met de groene pesto. Leg er de halfgedroogde tomaten en de schijfjes mozzarella op.

  17. Leg er met een vork de schijfjes aubergine en courgette op (voorzichtig, ze zijn warm) en bedek met 4 sneetjes brood.

  18. Bereiding:
  19. 1. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  20. Doe 3 eetl. olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk beide kanten van de croques lichtjes.

  21. Leg de croques naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Vraag aan je hulpkok om de bakplaat met de croques 10 à 15 min. in de oven te zetten. Draai halverwege om.

  22. Lepel de gebakken champignons over de Nederlandse tosti's en serveer de rucola bij de croques Hawaï.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (20 min. + 15 min. + 20 min.)
  3. De Nederlandse tosti
  4. Snij het knoflook en de peterselie in kleine stukjes of vraag het aan je hulpkok (mama, papa …).

  5. Snij de grotchampignons in 8 schijfjes.

  6. Vraag aan je hulpkok om het knoflook glazig te bakken in 3 eetl. olijfolie. Voeg dan de grotchampignons toe en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  7. Beleg 4 sneetjes brood met de gouda en de gekookte beenham.

  8. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en bedek met 4 sneetjes brood.

  9. De croque Hawaï
  10. Snij de brie in plakjes (de korst mag eraan blijven).

  11. Beleg 4 sneetjes brood met de sneetjes kalkoenfilet en leg er de plakjes brie op. Kruid met zwarte peper.

  12. Leg een schijfje ananas op de brie en bedek met 4 sneetjes brood.

  13. De croque Italiano
  14. Snij de ongeschilde halve courgette, de halve aubergine en de mozzarella in gelijke schijfjes.

  15. Vraag aan je hulpkok om de courgette en de aubergine 3 à 5 min. in 4 eetl. olijfolie goudbruin te bakken aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  16. Besmeer 4 sneetjes brood met de groene pesto. Leg er de halfgedroogde tomaten en de schijfjes mozzarella op.

  17. Leg er met een vork de schijfjes aubergine en courgette op (voorzichtig, ze zijn warm) en bedek met 4 sneetjes brood.

  18. Bereiding:
  19. 1. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.

  20. Doe 3 eetl. olijfolie in een kommetje. Doop een borsteltje in de olijfolie en bestrijk beide kanten van de croques lichtjes.

  21. Leg de croques naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Vraag aan je hulpkok om de bakplaat met de croques 10 à 15 min. in de oven te zetten. Draai halverwege om.

  22. Lepel de gebakken champignons over de Nederlandse tosti's en serveer de rucola bij de croques Hawaï.

Bekijk het recept digitaal