Crumble met abrikoos en appel
Crumble met abrikoos en appel

Crumble met abrikoos en appel

45 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 74.5 g
Eiwit 6.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de abrikozen in 2 en besprenkel met het oranjebloesemwater. Laat 2 uur weken.

  4. Snij de koude boter in stukjes.

  5. Meng de bloem met de havermoutvlokken, de suiker en de stukjes boter. Kneed tot een kruimelig deeg.

  6. Schil de appelen en snij in 4. Snij elk kwartje appel nog eens in 2.

  7. Bereiding:
  8. Leg de geweekte abrikozen en de appelstukjes in kleine taartvormpjes.

  9. Bestrooi met de bruine suiker en meng goed onder het fruit.

  10. Verdeel er het kruimeldeeg over en zet 25 à 30 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de crumblevormpjes eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de abrikozen in 2 en besprenkel met het oranjebloesemwater. Laat 2 uur weken.

  4. Snij de koude boter in stukjes.

  5. Meng de bloem met de havermoutvlokken, de suiker en de stukjes boter. Kneed tot een kruimelig deeg.

  6. Schil de appelen en snij in 4. Snij elk kwartje appel nog eens in 2.

  7. Bereiding:
  8. Leg de geweekte abrikozen en de appelstukjes in kleine taartvormpjes.

  9. Bestrooi met de bruine suiker en meng goed onder het fruit.

  10. Verdeel er het kruimeldeeg over en zet 25 à 30 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de crumblevormpjes eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 74.5 g
Eiwit 6.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Partarrieu `Cuvée le Meyne' A.O.P. Sauternes

Bekijk het recept digitaal