- Bewaar

- Bewaar
Crumble met abrikoos en appel
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu `Cuvée le Meyne' A.O.P. Sauternes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de abrikozen in 2 en besprenkel met het oranjebloesemwater. Laat 2 uur weken.
-
Snij de koude boter in stukjes.
-
Meng de bloem met de havermoutvlokken, de suiker en de stukjes boter. Kneed tot een kruimelig deeg.
-
Schil de appelen en snij in 4. Snij elk kwartje appel nog eens in 2.
-
Bereiding:
-
Leg de geweekte abrikozen en de appelstukjes in kleine taartvormpjes.
-
Bestrooi met de bruine suiker en meng goed onder het fruit.
-
Verdeel er het kruimeldeeg over en zet 25 à 30 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de crumblevormpjes eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu `Cuvée le Meyne' A.O.P. Sauternes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de abrikozen in 2 en besprenkel met het oranjebloesemwater. Laat 2 uur weken.
-
Snij de koude boter in stukjes.
-
Meng de bloem met de havermoutvlokken, de suiker en de stukjes boter. Kneed tot een kruimelig deeg.
-
Schil de appelen en snij in 4. Snij elk kwartje appel nog eens in 2.
-
Bereiding:
-
Leg de geweekte abrikozen en de appelstukjes in kleine taartvormpjes.
-
Bestrooi met de bruine suiker en meng goed onder het fruit.
-
Verdeel er het kruimeldeeg over en zet 25 à 30 min. in een op 180° C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer de crumblevormpjes eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Partarrieu `Cuvée le Meyne' A.O.P. Sauternes