Crumble van wintergroenten
Crumble van wintergroenten

Crumble van wintergroenten

1 u. 25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 15.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  6. Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rasp de parmezaan fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de blokjes wortel en pastinaak in een ovenschaal en schik er de uiringen op. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng het paneermeel met de platte peterselie, het bieslook, de walnootpitten en de parmezaan. Verdeel de mengeling over de groenten in de ovenschaal. Verdeel er de boter in klontjes over. Zet nog ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de crumble over de borden en serveer met de rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de pastinaken en de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  6. Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rasp de parmezaan fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Doe de blokjes wortel en pastinaak in een ovenschaal en schik er de uiringen op. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Meng het paneermeel met de platte peterselie, het bieslook, de walnootpitten en de parmezaan. Verdeel de mengeling over de groenten in de ovenschaal. Verdeel er de boter in klontjes over. Zet nog ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de crumble over de borden en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 73.5 g
Eiwit 15.5 g

Bekijk het recept digitaal