- Bewaar

- Bewaar
Crumbletaart met rood fruit
Onze drankensuggesties
Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. rusten)
-
Snij 160 g boter in klontjes.
-
Maak het zanddeeg: meng 250 g bloem met 60 g suiker en het zout. Verdeel de klontjes koude boter over de bloemmengeling. Wrijf de ingrediënten met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Voeg het ei en de eidooier toe en meng tot een gladde deegbol. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bestrooi het werkvlak met 1 eetl. bloem en rol het deeg uit met een deegrol.
-
Besmeer een taartvorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Schik het deeg in de taartvorm en druk goed aan. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal de taartvorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels en laat afkoelen.
-
Schil intussen de appelen en snij ze in blokjes. Verdeel samen met de diepgevroren bosvruchten over de taartbodem. Bestrooi met 3 eetl. suiker.
-
Maak de crumble: snij 100 g koude boter in klontjes en meng met 170 g bloem en 100 g suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel over het fruit en zet de taart 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Bewaar de droge bonen, u kan ze opnieuw gebruiken als u nog eens blind bakt.
Onze drankensuggesties
Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 30 min. rusten)
-
Snij 160 g boter in klontjes.
-
Maak het zanddeeg: meng 250 g bloem met 60 g suiker en het zout. Verdeel de klontjes koude boter over de bloemmengeling. Wrijf de ingrediënten met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Voeg het ei en de eidooier toe en meng tot een gladde deegbol. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bestrooi het werkvlak met 1 eetl. bloem en rol het deeg uit met een deegrol.
-
Besmeer een taartvorm met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Schik het deeg in de taartvorm en druk goed aan. Leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met bakparels of droge bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal de taartvorm uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels en laat afkoelen.
-
Schil intussen de appelen en snij ze in blokjes. Verdeel samen met de diepgevroren bosvruchten over de taartbodem. Bestrooi met 3 eetl. suiker.
-
Maak de crumble: snij 100 g koude boter in klontjes en meng met 170 g bloem en 100 g suiker tot een kruimelig deeg. Verdeel over het fruit en zet de taart 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Bewaar de droge bonen, u kan ze opnieuw gebruiken als u nog eens blind bakt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pavois d'Or A.O.P. Sauternes