Crunchy chocoladetaart
Crunchy chocoladetaart

Crunchy chocoladetaart

30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 29.8 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Beboter een taartvorm en bestrooi met de bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

  4. Schil intussen de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Leg op keukenpapier en laat goed drogen.

  5. Verwarm de suiker in een pan en voeg de cornflakes toe. Laat een paar min. op een zacht vuurtje karamelliseren. Zorg dat alle stukjes cornflakes een mooi gekaramelliseerd laagje hebben.

  6. Laat de cornflakes een beetje afkoelen en verkruimel lichtjes.

  7. Verwarm de lichte room en de melk in een pannetje. Breek de chocolade met hazelnoten in stukjes en voeg toe aan de room. Laat langzaam op een zacht vuurtje smelten.

  8. Laat het chocolademengsel lichtjes afkoelen en voeg dan de cornflakes toe.

  9. Verdeel de sinaasappelpartjes over de afgekoelde zanddeegbodem. Overgiet met het chocolade-cornflakesmengsel. Zet minstens 2 u. in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de taart goed koud, zodat de chocolade en de cornflakes krokant blijven. Geef er eventueel een bolletje ijs bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Beboter een taartvorm en bestrooi met de bloem. Leg de zanddeegbodem in de vorm, leg er een vel bakpapier op en bedek volledig met droge bonen of bakparels. Bak de taartbodem 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal daarna uit de oven en verwijder het bakpapier en de bonen. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

  4. Schil intussen de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Leg op keukenpapier en laat goed drogen.

  5. Verwarm de suiker in een pan en voeg de cornflakes toe. Laat een paar min. op een zacht vuurtje karamelliseren. Zorg dat alle stukjes cornflakes een mooi gekaramelliseerd laagje hebben.

  6. Laat de cornflakes een beetje afkoelen en verkruimel lichtjes.

  7. Verwarm de lichte room en de melk in een pannetje. Breek de chocolade met hazelnoten in stukjes en voeg toe aan de room. Laat langzaam op een zacht vuurtje smelten.

  8. Laat het chocolademengsel lichtjes afkoelen en voeg dan de cornflakes toe.

  9. Verdeel de sinaasappelpartjes over de afgekoelde zanddeegbodem. Overgiet met het chocolade-cornflakesmengsel. Zet minstens 2 u. in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de taart goed koud, zodat de chocolade en de cornflakes krokant blijven. Geef er eventueel een bolletje ijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 29.8 g
Koolhydraat 51.9 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal