Crunchy notenvlecht
Crunchy notenvlecht

Crunchy notenvlecht

Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 56 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 52.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Doe 30 g pecannoten in een zakje en hak ze grof. Dat kan je doen door ze in een zakje te stoppen en er met een deegrol over te rollen.

  4. De rest van de noten mogen samen met de ahornsiroop, het vanille-extract en een snuifje zout in een hoge beker. Mix ze fijn met een staafmixer. Heb je een blender thuis? Daarmee gaat het nog zo makkelijk.

  5. Klop de eidooier los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 200 °C.

  8. Neem een vel bladerdeeg en snij het in 2. Snij daarna van elk stuk de randjes zodat je een mooie rechthoek krijgt. Doe daarna hetzelfde met het tweede vel.

  9. Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een streep notenpasta.

  10. Maak in de zijkanten van het stuk bladerdeeg schuine sneetjes zodat je lintjes krijgt. Leg deze in vlechtvorm over elkaar.

  11. Neem een keukenborstel en besmeer de koeken. Bestrooi ze daarna met de gehakte pecannoten.

  12. Nu mogen de koeken 15 min. de voorverwarmde oven in en dan kunnen jullie smullen!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Doe 30 g pecannoten in een zakje en hak ze grof. Dat kan je doen door ze in een zakje te stoppen en er met een deegrol over te rollen.

  4. De rest van de noten mogen samen met de ahornsiroop, het vanille-extract en een snuifje zout in een hoge beker. Mix ze fijn met een staafmixer. Heb je een blender thuis? Daarmee gaat het nog zo makkelijk.

  5. Klop de eidooier los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 200 °C.

  8. Neem een vel bladerdeeg en snij het in 2. Snij daarna van elk stuk de randjes zodat je een mooie rechthoek krijgt. Doe daarna hetzelfde met het tweede vel.

  9. Leg in het midden van elk stukje bladerdeeg een streep notenpasta.

  10. Maak in de zijkanten van het stuk bladerdeeg schuine sneetjes zodat je lintjes krijgt. Leg deze in vlechtvorm over elkaar.

  11. Neem een keukenborstel en besmeer de koeken. Bestrooi ze daarna met de gehakte pecannoten.

  12. Nu mogen de koeken 15 min. de voorverwarmde oven in en dan kunnen jullie smullen!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 56 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 52.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 10.4 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal