Cupcakes met trio van glazuur
Cupcakes met trio van glazuur

Cupcakes met trio van glazuur

45 min.
Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 312 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Meng de zachte boter met 180 g suiker tot een witte massa. Doe er een voor een de eieren bij.

  7. Klop er de bloem en het amandelpoeder onder met de kloppers van de mixer.

  8. Zet 15 papieren muffinvormpjes op een bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar staan. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.

  9. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  10. Meng 20 eetl. bloemsuiker met het water om het witte glazuur te maken.

  11. Meng 20 eetl. bloemsuiker met de ontdooide frambozencoulis voor het roze glazuur.

  12. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.

  13. Afwerking:
  14. Besmeer de bovenkant van de cakejes met de verschillende kleuren glazuur. Versier met zilverparels, suikerbloempjes, schrijfstiften voor gebak ...

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Meng de zachte boter met 180 g suiker tot een witte massa. Doe er een voor een de eieren bij.

  7. Klop er de bloem en het amandelpoeder onder met de kloppers van de mixer.

  8. Zet 15 papieren muffinvormpjes op een bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar staan. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.

  9. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  10. Meng 20 eetl. bloemsuiker met het water om het witte glazuur te maken.

  11. Meng 20 eetl. bloemsuiker met de ontdooide frambozencoulis voor het roze glazuur.

  12. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Leng aan met de melk tot u een dikke crème krijgt.

  13. Afwerking:
  14. Besmeer de bovenkant van de cakejes met de verschillende kleuren glazuur. Versier met zilverparels, suikerbloempjes, schrijfstiften voor gebak ...

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 312 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 4 g

Bekijk het recept digitaal