- Bewaar

- Bewaar
Dunne lende met chimichurrisaus
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Torre Aldea Reserva D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper het knoflook en de sjalot heel fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de blaadjes oregano en peterselie fijn.
-
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.
-
Maak intussen de chimichurrisaus: meng 5 eetl. olijfolie met het knoflook, de sjalot, het pepertje, 3/4 van de peterselie, de oregano en de rodewijnazijn. Kruid met zout.
-
Meng 1 à 2 eetl. van de chimichurri met de yoghurt en de honing. Kruid met peper en zout. Zet de yoghurtdressing samen met de rest van de chimichurrisaus in de koelkast.
-
Snij de afgekoelde krieltjes in 4 partjes. Smelt de boter in een pan en bak de krieltjes kort. Kruid met peper, zout, de tijm en de rest van de peterselie.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de dunne lende goudbruin op een hoog vuur. Draai het vlees om en bak 2 à 3 min. verder naar smaak.
-
Meng de radijzen en de dressing onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat chimichurrisaus over en geef er het slaatje en de gebakken krieltjes bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Torre Aldea Reserva D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper het knoflook en de sjalot heel fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de blaadjes oregano en peterselie fijn.
-
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.
-
Maak intussen de chimichurrisaus: meng 5 eetl. olijfolie met het knoflook, de sjalot, het pepertje, 3/4 van de peterselie, de oregano en de rodewijnazijn. Kruid met zout.
-
Meng 1 à 2 eetl. van de chimichurri met de yoghurt en de honing. Kruid met peper en zout. Zet de yoghurtdressing samen met de rest van de chimichurrisaus in de koelkast.
-
Snij de afgekoelde krieltjes in 4 partjes. Smelt de boter in een pan en bak de krieltjes kort. Kruid met peper, zout, de tijm en de rest van de peterselie.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de dunne lende goudbruin op een hoog vuur. Draai het vlees om en bak 2 à 3 min. verder naar smaak.
-
Meng de radijzen en de dressing onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat chimichurrisaus over en geef er het slaatje en de gebakken krieltjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Torre Aldea Reserva D.O.C. Rioja - Spanje