Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoeteaardappelsalade
Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoeteaardappelsalade

Dunne lende met pittige tomatensalsa en zoeteaardappelsalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 34.4 g
Suiker 17.6 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 50.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.

  4. Hak de blaadjes koriander en de munt grof.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  7. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  8. Hak de amandelnoten grof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.

  12. Leg ook de stukken zoete aardappel in een ovenschaal, overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 25 min. in de oven, samen met het vlees.

  13. Meng ondertussen de sherryazijn onder de agavesiroop en kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de kerstomaten met het fijngesnipperde knoflook, het limoensap, de grofgehakte koriander en munt, 1 eetl. olijfolie en het fijngehakte pepertje. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.

  16. Haal de aardappelen uit de oven en overgiet met de mengeling van agavesiroop en azijn. Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, de rozijnen en de grofgehakte amandelnoten toe en meng even.

  17. Afwerking:
  18. Snij de dunne lende in fijne sneetjes en geef er de salsa en geroosterde zoete aardappelen bij.

  19. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.

  4. Hak de blaadjes koriander en de munt grof.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  7. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  8. Hak de amandelnoten grof.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de dunne lende aan beide kanten dicht. Kruid met zwarte peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Verleng de baktijd met 5 à 10 min. voor iets meer doorbakken vlees.

  12. Leg ook de stukken zoete aardappel in een ovenschaal, overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 25 min. in de oven, samen met het vlees.

  13. Meng ondertussen de sherryazijn onder de agavesiroop en kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de kerstomaten met het fijngesnipperde knoflook, het limoensap, de grofgehakte koriander en munt, 1 eetl. olijfolie en het fijngehakte pepertje. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Haal het vlees uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.

  16. Haal de aardappelen uit de oven en overgiet met de mengeling van agavesiroop en azijn. Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes, de rozijnen en de grofgehakte amandelnoten toe en meng even.

  17. Afwerking:
  18. Snij de dunne lende in fijne sneetjes en geef er de salsa en geroosterde zoete aardappelen bij.

  19. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 34.4 g
Suiker 17.6 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 50.6 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Domaine Carobelle (bio) A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal