- Bewaar

- Bewaar
Duo van foie gras en eend op fruitig zandkoekje
Onze drankensuggesties
Bier Framboise Boon Fruitbier Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gedroogde fruit in heel fijne reepjes en daarna in blokjes.
-
Kneed de boter samen met de bloem en het gedroogde fruit tot een glad deeg.
-
Rol een dikke worst ter grootte van de gerookte eendenmagret en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Snij de ui middendoor en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe intussen de ui samen met het frambozenbier, de rietsuiker, de tijm en laurier in een kookpot. Laat 10 à 15 min. sudderen. De ui moet zacht zijn en het vocht stroperig. Kruid met peper en zout.
-
Haal het deegrolletje uit de koelkast en snij in 8 gelijke rondjes van ± 1 cm. Schik op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 2 zandkoekjes op elk bord. Leg er een sneetje gerookte eendenmagret met foie gras op en lepel er wat uienkonfijt op.
-
Garneer het bord met luzernekiemen.
Onze drankensuggesties
Bier Framboise Boon Fruitbier Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gedroogde fruit in heel fijne reepjes en daarna in blokjes.
-
Kneed de boter samen met de bloem en het gedroogde fruit tot een glad deeg.
-
Rol een dikke worst ter grootte van de gerookte eendenmagret en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Snij de ui middendoor en daarna in fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe intussen de ui samen met het frambozenbier, de rietsuiker, de tijm en laurier in een kookpot. Laat 10 à 15 min. sudderen. De ui moet zacht zijn en het vocht stroperig. Kruid met peper en zout.
-
Haal het deegrolletje uit de koelkast en snij in 8 gelijke rondjes van ± 1 cm. Schik op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 2 zandkoekjes op elk bord. Leg er een sneetje gerookte eendenmagret met foie gras op en lepel er wat uienkonfijt op.
-
Garneer het bord met luzernekiemen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Framboise Boon Fruitbier Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr