Duo van foie gras en eend op fruitig zandkoekje
Duo van foie gras en eend op fruitig zandkoekje

Duo van foie gras en eend op fruitig zandkoekje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gedroogde fruit in heel fijne reepjes en daarna in blokjes.

  3. Kneed de boter samen met de bloem en het gedroogde fruit tot een glad deeg.

  4. Rol een dikke worst ter grootte van de gerookte eendenmagret en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

  5. Snij de ui middendoor en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe intussen de ui samen met het frambozenbier, de rietsuiker, de tijm en laurier in een kookpot. Laat 10 à 15 min. sudderen. De ui moet zacht zijn en het vocht stroperig. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het deegrolletje uit de koelkast en snij in 8 gelijke rondjes van ± 1 cm. Schik op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schik 2 zandkoekjes op elk bord. Leg er een sneetje gerookte eendenmagret met foie gras op en lepel er wat uienkonfijt op.

  12. Garneer het bord met luzernekiemen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gedroogde fruit in heel fijne reepjes en daarna in blokjes.

  3. Kneed de boter samen met de bloem en het gedroogde fruit tot een glad deeg.

  4. Rol een dikke worst ter grootte van de gerookte eendenmagret en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

  5. Snij de ui middendoor en daarna in fijne halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe intussen de ui samen met het frambozenbier, de rietsuiker, de tijm en laurier in een kookpot. Laat 10 à 15 min. sudderen. De ui moet zacht zijn en het vocht stroperig. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het deegrolletje uit de koelkast en snij in 8 gelijke rondjes van ± 1 cm. Schik op een stuk bakpapier op een bakplaat en zet 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schik 2 zandkoekjes op elk bord. Leg er een sneetje gerookte eendenmagret met foie gras op en lepel er wat uienkonfijt op.

  12. Garneer het bord met luzernekiemen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 7.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Framboise Boon Fruitbier Wijn Gewurztraminer `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal