- Bewaar

- Bewaar
Eekhoorntjesbroodsoep met tuinkers
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Sales A.C. Pomerol Wijn Les Trois Colonnes rosé A.C. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het gedroogd eekhoorntjesbrood 30 min. weken in heet water.
-
Schep de champignons voorzichtig uit het weekvocht met een schuimspaan. Giet het weekvocht door een koffiefilter of een fijne zeef waarin u een vel keukenpapier heeft gelegd.
-
Hou dit gezeefde vocht apart. Hak het eekhoorntjesbrood in fijne stukjes.
-
Snij de 2 preiwitten in ringen.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de kastanjechampignons in plakjes.
-
Snij de aardappelen en de raapjes in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui, het teentje knoflook en de preiringen gedurende 5 min. (niet laten kleuren).
-
Voeg de plakjes kastanjechampignons toe en de aardappelblokjes. Laat nog enkele minuten stoven.
-
Leng het weekvocht van het eekhoorntjesbrood aan met heet water tot u 1,5 L vloeistof heeft. Giet in de kookpot. Voeg het fijngehakt eekhoorntjesbrood toe, 2 blokjes groentebouillon en het takje tijm.
-
Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Voeg de stukjes jonge raap toe en laat nog 5 min. op het vuur.
-
Haal het takje tijm uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in borden en werk af met wat tuinkers en geplet hardgekookt ei.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Sales A.C. Pomerol Wijn Les Trois Colonnes rosé A.C. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het gedroogd eekhoorntjesbrood 30 min. weken in heet water.
-
Schep de champignons voorzichtig uit het weekvocht met een schuimspaan. Giet het weekvocht door een koffiefilter of een fijne zeef waarin u een vel keukenpapier heeft gelegd.
-
Hou dit gezeefde vocht apart. Hak het eekhoorntjesbrood in fijne stukjes.
-
Snij de 2 preiwitten in ringen.
-
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
-
Snij de kastanjechampignons in plakjes.
-
Snij de aardappelen en de raapjes in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui, het teentje knoflook en de preiringen gedurende 5 min. (niet laten kleuren).
-
Voeg de plakjes kastanjechampignons toe en de aardappelblokjes. Laat nog enkele minuten stoven.
-
Leng het weekvocht van het eekhoorntjesbrood aan met heet water tot u 1,5 L vloeistof heeft. Giet in de kookpot. Voeg het fijngehakt eekhoorntjesbrood toe, 2 blokjes groentebouillon en het takje tijm.
-
Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Voeg de stukjes jonge raap toe en laat nog 5 min. op het vuur.
-
Haal het takje tijm uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in borden en werk af met wat tuinkers en geplet hardgekookt ei.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Sales A.C. Pomerol Wijn Les Trois Colonnes rosé A.C. Bordeaux