Eend met groene groentjes en rijst
Eend met groene groentjes en rijst

Eend met groene groentjes en rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 940 kcal
Vet 52 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 54.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min. + 1 u. marineren

  3. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt.

  4. Rasp de gember en meng onder de sojasaus en de sesamolie. Bestrijk er de vleeskant van de eendenborstfilets mee en zet 1 u. in de koelkast.

  5. Snij de ui in fijne ringen

  6. Schil de mango en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het smeltende vet weg. Draai ze om en laat nog 6 min. bakken op een matig vuur.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook de prinsessenbonen en de peultjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig. Voeg de peultjes, de prinsessenbonen en de mangoblokjes toe en laat opwarmen. Kruid met peper en zout en roer er de kurkuma en de geroosterde sesamzaadjes onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes.

  14. Serveer met de rijst en de groene groenten.

Tip

Geen liefhebber van mango? Vervang hem gerust door ananas of lychees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min. + 1 u. marineren

  3. Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt.

  4. Rasp de gember en meng onder de sojasaus en de sesamolie. Bestrijk er de vleeskant van de eendenborstfilets mee en zet 1 u. in de koelkast.

  5. Snij de ui in fijne ringen

  6. Schil de mango en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit een pan met dikke bodem. Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant, zonder vetstof. Giet het smeltende vet weg. Draai ze om en laat nog 6 min. bakken op een matig vuur.

  9. Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook de prinsessenbonen en de peultjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig. Voeg de peultjes, de prinsessenbonen en de mangoblokjes toe en laat opwarmen. Kruid met peper en zout en roer er de kurkuma en de geroosterde sesamzaadjes onder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes.

  14. Serveer met de rijst en de groene groenten.

Tip

Geen liefhebber van mango? Vervang hem gerust door ananas of lychees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 940 kcal
Vet 52 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 54.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton

Bekijk het recept digitaal