- Bewaar

- Bewaar
Eend met pastinaak en bospaddenstoelensaus
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Crianza Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. weken)
-
Laat de bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water.
-
Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Kook 2 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets totdat u een rasterpatroon krijgt.
-
Haal de bospaddenstoelen uit het water en knijp ze uit. Zet het weekvocht opzij. Besprenkel de champignons met de porto.
-
Bereiding:
-
Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant in een braadpan. Kruid met peper en zout. Vang het smeltende vet uit de braadpan op en zet apart. Draai de filets om, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhit ondertussen 3 à 4 eetl. eendenvet in een kookpot en bak de pastinaak- en aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Schud tussendoor eens om. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. eendenvet in de braadpan van de eend en voeg de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de takjes tijm en het laurierblaadje toe. Bak de sjalotten en het knoflook glazig. Blus met de cognac en laat even sudderen tot de cognac volledig opgenomen is door de sjalotten.
-
Voeg de bospaddenstoelen toe en bak 2 min. Giet er 1 dl weekvocht van de paddenstoelen (zonder het bezinksel) en de room over, breng aan de kook en laat 2 min. koken. Kruid met peper en zout. Verwijder de tijmtakjes en het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneden en serveer met de gebakken pastinaak- en aardappelblokjes en de saus.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Crianza Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 30 min. weken)
-
Laat de bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water.
-
Snipper intussen de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Kook 2 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets totdat u een rasterpatroon krijgt.
-
Haal de bospaddenstoelen uit het water en knijp ze uit. Zet het weekvocht opzij. Besprenkel de champignons met de porto.
-
Bereiding:
-
Bak de eendenborstfilets 10 min. op de velkant in een braadpan. Kruid met peper en zout. Vang het smeltende vet uit de braadpan op en zet apart. Draai de filets om, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhit ondertussen 3 à 4 eetl. eendenvet in een kookpot en bak de pastinaak- en aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Schud tussendoor eens om. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. eendenvet in de braadpan van de eend en voeg de fijngesnipperde sjalotten, het knoflook, de takjes tijm en het laurierblaadje toe. Bak de sjalotten en het knoflook glazig. Blus met de cognac en laat even sudderen tot de cognac volledig opgenomen is door de sjalotten.
-
Voeg de bospaddenstoelen toe en bak 2 min. Giet er 1 dl weekvocht van de paddenstoelen (zonder het bezinksel) en de room over, breng aan de kook en laat 2 min. koken. Kruid met peper en zout. Verwijder de tijmtakjes en het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneden en serveer met de gebakken pastinaak- en aardappelblokjes en de saus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Crianza Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje