- Bewaar

- Bewaar
Eend met roze pompelmoes
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in lange, fijne repen. Verwijder de pitten.
-
Schil de roze pompelmoezen tot aan het vruchtvlees en schraap het vruchtvlees tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
-
Snij de kwartjes vruchtvlees in 2 als ze te groot zijn.
-
Maak enkele horizontale en verticale sneetjes in de eendenfilets.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag, schik er de eendenfilets in, naast elkaar en met de velkant naar onderen, en bak 10 min. Giet het braadvet geregeld weg zodat zich een krokant korstje kan vormen. Draai het vlees om en laat nog 6 min. verder bakken op een matig vuur.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en roerbak de courgetteslierten gedurende 3 à 5 min. Kruid met de tijm, peper en zout.
-
Haal de eendenfilets uit de braadpan en hou warm. Giet het vet weg en blus met het pompelmoessap en de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Roer er het vruchtvlees van de pompelmoes onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine plakjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus met stukjes pompelmoes rond. Serveer met de reepjes courgette en kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in lange, fijne repen. Verwijder de pitten.
-
Schil de roze pompelmoezen tot aan het vruchtvlees en schraap het vruchtvlees tussen de vliezen los. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
-
Snij de kwartjes vruchtvlees in 2 als ze te groot zijn.
-
Maak enkele horizontale en verticale sneetjes in de eendenfilets.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag, schik er de eendenfilets in, naast elkaar en met de velkant naar onderen, en bak 10 min. Giet het braadvet geregeld weg zodat zich een krokant korstje kan vormen. Draai het vlees om en laat nog 6 min. verder bakken op een matig vuur.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en roerbak de courgetteslierten gedurende 3 à 5 min. Kruid met de tijm, peper en zout.
-
Haal de eendenfilets uit de braadpan en hou warm. Giet het vet weg en blus met het pompelmoessap en de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Roer er het vruchtvlees van de pompelmoes onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenfilets in schuine plakjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus met stukjes pompelmoes rond. Serveer met de reepjes courgette en kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape